FOSFONE 3 gr oral çözelti için granül içeren saşe Uyarılar

Generica Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Fosfone uyarılar, Fosfone zararları, Fosfone önlemler, Fosfone riskler, Fosfone yan etkisi, Fosfone alerji, Fosfone alkol, Fosfone hamileler, Fosfone emzirme, Fosfone araç kullanımı, Fosfone fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Nefrit, pyelonefrit gibi üst üriner sistem enfeksiyonlarında kullanılması önerilmemektedir.

Fosfomisin dahil tüm antibakteriyel ajanların kullanımı ile Clostridium difficile’
ye bağlı diyare (CDAD) bildirilmiştir ve bu durum, hafif diyareden fatal kolit’e kadar ciddi bir aralıkta olabilir. Antibakteriyel ajanlarla tedavi,
C.difficile’nin
aşırı çoğalmasına neden olarak bağırsağın normal florasını değiştirir.

C. difficile
toksin A ve B üretir bu da
Clostridium difficile’ye
bağlı diyarenin gelişmesine katkıda bulunur. C.
difficile
türlerinin ürettiği hipertoksin, morbidite ve mortalite artışına neden olur. Bu enfeksiyonlar, antimikrobiyal tedaviye karşı inatçı olabilir ve kolektomi gerekebilir. Antibakteriyel ajanların uygulanmasından 2 ay sonra CDAD oluştuğu bildirilse bile medikal geçmiş dikkatle değerlendirilmelidir.

Eğer CDAD’den şüpheleniliyorsa ya da doğrulandıysa, antibiyotik kullanımının kesilmesi gerekir. Uygun sıvı ve elektrolit verilmesi, protein desteği, C. difficile
’’ye karşı antibiyotik tedavisi ve cerrahi değerlendirme klinik olarak belirtilmişse başlatılmalıdır.

Akut sistit’in tek bir epizodunun tedavisi için FOSFONE’un tek bir dozundan fazlası kullanılmamalıdır. Fosfomisin’in tekrarlanan günlük dozları, tek dozluk tedavi ile karşılaştırıldığında klinik bir üstünlük ya da mikrobiyolojik eradikasyon hızı sağlamadı, ancak advers etki insidansını arttırdı.

Tedaviden önce ve tedavinin tamamlanmasından sonra kültür ve duyarlılık testleri için idrar örnekleri alınmalıdır.

Sukroz içeriğinden dolayı, nadir kalıtımsal früktoz intoleransı, glikoz-galaktoz malabsorpsiyon veya sukroz-izomaltaz yetmezliği problemi olan hastalann bu ilacı kullanmamaları gerekir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Fosfomisin'in araç ve makine kullanımı üzerinde bilinen olumsuz bir etkisi yoktur.