ARYPEZ 5 mg 14 film tablet Gebelik

Biofarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cefaday gebelik kategorisi C'dir. Cefaday hamilelik kategorisi, Cefaday gebelik kategorisi, Cefaday emzirme, Cefaday anne sütüne geçer mi, Cefaday laktasyon, Cefaday hamilelerde kullanımı, Cefaday ve bebek, Cefaday kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Cefaday 250 mg; - İdrar yolu enfeksiyonları, - Kemik ve/veya eklem enfeksiyonları, - Karın içinde oluşan enfeksiyonlar, - Menenjit, - Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları, - Gonore (bel soğukluğu), - Cerrahi operasyon sonrası oluşabilecek enfeksiyonları önleme, - Solunum yolu enfeksiyonları, - Kulak - burun - boğaz enfeksiyonları, - Kanda hastalık yapıcı mikroorganizmaların önemli ölçüde artmasıyla gelişen ağır enfeksiyon durumu (septisemi) gibi rahatsızlıkların tedavisinde etkilidir.

İlaç Sınıfı

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar > Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar > Diğer BetaLaktam Antibakteriyeller > 3. Kuşak Sefalosporinler > Seftriakson

ATC Kodu

J01DD04

Etkin Madde

Seftriakson 125 mg/ml

Barkodu

8699578090067

Geri Ödeme Kodu

A10389

Satış Fiyatı

24.08 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

5

Alternatif İlaç Sayısı

43

Sağlık Konuları

Alzheimer

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKEYJ

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

ABC

Eşd. ilaç grubu

E332A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi : C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadmlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Herhangi bir veri bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

Hamile kadınlarda yapılmış yeterli ve tam kontrollü çalışma mevcut değildir. Donepezil kesin olarak gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

İnsanlara verilen dozun yaklaşık 80 katım bulan dozlarla hamile sıçanlar ve yine insan dozunun yaklaşık 50 katını bulan dozlarla hamile tavşanlar üzerinde yapılan teratojenite çalışmalarında herhangi bir teratojenik potansiyele dair hiçbir kanıt ortaya çıkmamıştır. Ancak, bir çalışmada gebeliğin 17. gününden doğumdan sonraki 20. güne kadar geçen sürede, insan dozunun yaklaşık 50 katı ilaç uygulanan hamile sıçanlarda, ölü doğumlarda bir artış ve doğumdan sonraki 4 gün içerisinde yaşayan yavruların sayısında bir azalma olmuştur. Bir sonraki testte daha düşük doz kullanılmış (insan dozunun yaklaşık 15 katı) ve hiçbir etki gözlenmemiştir.

Laktasyon dönemi

Donepezil hidroklorürün anne sütüne geçip geçmediği bilinmemekte olup emziren kadınlarda yapılmış bir çalışma bulunmamaktadır. Donepezil, emziren annelerde kullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite