PREMIUM PLUS 80/12.5 mg 84 film tablet Gebelik

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Isolyte Dekstroz gebelik kategorisi D'dir. Isolyte Dekstroz hamilelik kategorisi, Isolyte Dekstroz gebelik kategorisi, Isolyte Dekstroz emzirme, Isolyte Dekstroz anne sütüne geçer mi, Isolyte Dekstroz laktasyon, Isolyte Dekstroz hamilelerde kullanımı, Isolyte Dekstroz ve bebek, Isolyte Dekstroz kullanımı bilgilerini içerir.

İlaç Sınıfı

Kan ve Kan Yapıcı Organlar > Kan ve Perfüzyon Solüsyonları > Damar İçine Enjekte Edilenler > Elektrolit Dengesini Etkileyen Serumlar > Karbonhidratlar ile Elektrolitler

ATC Kodu

B05BB02

Etkin Madde

Potasyum 35 mEq/L , Sodyum 40 mEq/L , Fosfat 15 mEq/L , Klor 40 mEq/L , Glukoz monohidrat 50 g/L

Barkodu

8699556693488

Geri Ödeme Kodu

A03934

Satış Fiyatı

7.99 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

10

Alternatif İlaç Sayısı

35

Sağlık Konuları

Gıda Takviyesi , Elektrolit Takviyesi , Beslenme Zorluğu

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFUZ

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

ABC

Eşd. ilaç grubu

E433A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi D’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi, gebeliğin ilk trimesteri için C, ikinci ve üçüncü trimesteri için D.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik ve-veya embriyonel/fetal gelişim ve-veya doğum ve-veya doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. Gerekli olmadıkça kullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi

Anjiotensin II antagonistlerinin etki mekanizması nedeniyle, fetus için bir risk oluşacağı göz ardı edilemez.

Gebeliğin ikinci ve son üç aylık dönemlerindeki kadınlara anjiyotensin dönüştürücü enzim (ADE) inhibitörlerinin (renin-anjiyotensin-aldosteron sistemi - RAAS üzerinde etkili spesifik bir ilaç grubu) verilmesi sonucu bu bileşiklere in ute-ro maruz kalmasının, gelişmekte olan fetusa zarar verdiği ve fetus ölümlerine neden olduğu bildirilmiştir.

Ayrıca retrospektif verilerde, gebeliğin ilk trimesterinde ADE inhibitörlerinin kullanımı potansiyel doğum defektleri riski ile ilişkilendirilmiştir.

Hidroklorotiyazidin de dahil olduğu tiyazid grubu diüretiklere intrauterin olarak maruz kalınmasına fetal veya neonatal trombositopeni eşlik eder ve erişkinlerde görülen diğer advers reaksiyonlarla birlikte görülebilir.

İstemeyerek valsartan kullanan gebe kadınlarda spontan düşük, oligohidramniyon ve yeni doğan renal bozukluğu vakaları bildirilmiştir. Bu nedenle PREMİUM PLUS, renin-anjiyotensin-aldosteron sisteminde (RAAS) doğrudan etkili bütün ilaçlar gibi, gebelik veya gebe kalmayı planlayan kadınlarda kullanılmamalıdır (bakınız Kontrendikasyonlar).

RAAS üzerinde etkili bir ilaç reçete eden hekimler, gebe kalma potansiyeli ola kadınlara bu gruptaki ilaçların gebelik süresince ortaya çıkabilecek potansiyel riskleri konusunda bilgi vermelidirler.

Tedavi sırasında gebelik fark edilecek olursa PREMİUM PLUS kullanımı mümkün olan en kısa zamanda durdurulmalıdır.

Laktasyon dönemi

Valsartan'ın insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, emziren sıçanlarda valsartanın sütle atıldığını göstermektedir.

Hidroklorotiyazid anne sütünde PREMİUM PLUS'ın terapötik dozları emziren kadınlara uygulandığı takdirde memedeki çocuk üzerinde etkiye neden olabilecek ölçüde atılmaktadır.

PREMİUM PLUS emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite

Üreme yeteneği üzerine herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.