FORADIL 12 mcg inhaler Nedir

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Foradil nedir, Foradil ne için kullanılır, Foradil ne ilacı, Foradil neye yarar, Foradil ne işe yarar, Foradil neye iyi gelir, Foradil kullananlar, Foradil kullanımı, Foradil uygulama, Foradil etkileri, Foradil faydaları bilgilerini içerir.

2.FORADIL nedir ve ne için kullanılır?

FORADİL, formoterol fumarat dihidrat adlı etkin maddeyi içeren ve nefes yolunuzun açık tutulmasını sağlayan bir ilaçtır. Beraberinde temin edilen ve kapsül içeriğinin nefes yoluyla alınmasını sağlayan Aerolizer adlı bir cihaz ile kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

FORADİL, 60 kapsül içeren blister ambalajlarda takdim edilmektedir.

FORADİL, bronş adı verilen akciğere giden hava yollarını genişletici bir ilaçtır. Astımda ve kronik obstrüktif (tıkayıcı) akciğer hastalığı (kısaca KOAH) olarak da bilinen anfizem ve kronik bronşit (kronik bronş iltihabı) gibi diğer hava yolu hastalıklarında nefes alma problemlerinin tedavisinde kullanılır. FORADİL akciğerlere ulaşan küçük hava yollarını genişletmek ve bunların yaklaşık 12 saat süreyle gevşemiş ve açık kalmasına yardımcı olmak suretiyle nefes almayı kolaylaştırır. Eğer doktorun talimatlarına göre kullanılırsa, FORADİL hem gündüz hem de gece hastalığınızın belirtilerini azaltacaktır.