FORADIL 12 mcg inhaler Gebelik

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Foradil gebelik kategorisi C'dir. Foradil hamilelik kategorisi, Foradil gebelik kategorisi, Foradil emzirme, Foradil anne sütüne geçer mi, Foradil laktasyon, Foradil hamilelerde kullanımı, Foradil ve bebek, Foradil kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar için FORADİL tedavisi sırasında özel bir gereklilik bulunmamaktadır. Eğer gebelik tespit edilirse, devam eden FORADİL tedavisinin alternatif tedavilere karşı yarar/risk oranı değerlendirilmelidir.

Gebelik dönemi

FORADİL, gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

FORADİL’in gebelik döneminde emniyeti henüz tespit edilmemiştir. Daha güvenli bir alternatif olduğu takdirde gebelik dönemi (özellikle hamileliğin sonunda ve doğum esnasında) süresince kullanımından kaçınılmalıdır. Diğer beta2-adrenerjik uyarıcılar gibi formoterol de uterus düz kası üzerine gevşetici etkisi nedeniyle, doğum sürecini baskılayabilir. Hayvan deneylerinde teratojenik etki görülmemiştir. Oral verildikten sonra formoterol emziren sıçanların sütünde tespit edilmiştir

Hamilelikte sadece anneye sağlayacağı yarar, fetusa olabilecek riskten daha fazlaysa kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

FORADİL’in emzirme döneminde emniyeti henüz tespit edilmemiştir. Ancak, FORADİL kullanan anneler emzirmem elidir. Formoterolün insan sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Etkin madde emziren sıçanların sütünde tespit edilmiştir.

Üreme yeteneği / Fertilite