FOLBIOL 5 mg 50 tablet Kontrendikasyonları

Ulagaylar Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Folbiol Kontrendikasyonları, Folbiol Sakıncaları, Folbiol etkileri, Folbiol alerji, Folbiol kullanım alanları, Folbiol zararları, Folbiol belirtileri, Folbiol kullanım süresi, Folbiol kullanım şekli, Folbiol etken maddesi bilgilerini içerir.

Kontrendikasyonlar

• Etkin maddeye veya yardımcı maddelerden herhangi birine karşı bilinen aşırı duyarlılık durumunda

• Tedavi edilmemiş kobalamin eksikliği olan herhangi bir hastada uzun dönem folat tedavisi kontrendikedir. Kobalamin eksikliği, tedavi edilmemiş pernisiyöz anemi veya hayat boyu vejeteryan olanlar dahil olmak üzere diğer kobalamin eksiklikleri şeklinde olabilir. Yaşlı hastalarda uzun dönem folat tedavisine başlanmadan önce bir kobalamin absorpsiyon testi yapılmalıdır. Bu hastalara 3 aya veya daha fazla süreyle folat verilmesi kobalamin nöropatisini hızlandırmıştır. Kısa dönem folat kullanımı ile zararlı etki görülmemektedir.

• Folik asit, Addison pernisiyöz anemisinde ve diğer vitamin B12 eksikliği durumlarında asla tek başına verilmemelidir çünkü omurilikte subakut kombine dejenerasyon başlangıcını hızlandırabilir (Hamilelik ve emzirme dönemi dışında, pernisiyöz anemi olmadığı kanıtlanıncaya kadar 0.4 mg/gün’den daha yüksek dozlar önerilmemelidir.
Folik asit, hematolojik anomalileri düzeltebilir, fakat nörolojik problemler irreversibl olarak artabilir).