FML LIQUIFILM oftalmik solüsyon Uyarılar

Allergan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

FML Liquifilm uyarılar, FML Liquifilm zararları, FML Liquifilm önlemler, FML Liquifilm riskler, FML Liquifilm yan etkisi, FML Liquifilm alerji, FML Liquifilm alkol, FML Liquifilm hamileler, FML Liquifilm emzirme, FML Liquifilm araç kullanımı, FML Liquifilm fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Kortikosteroid içeren göz damlaları bir göz hastalıkları uzmanı denetimi altında olmadan ve bununla birlikte düzenli göz içi basıncı ölçümü yapılmadan 1 haftadan uzun süre kullanılmamalıdır.

Uzun süreli kullanım glokom, optik sinir hasarı, net görme bozuklukları, subkapsülar katarakt oluşumu, skleral incelmeye neden olabilir veya özellikle virüs veya mantarlardan kaynaklanan sekonder oküler enfeksiyonların gelişimini kolaylaştırabilir.

Tanısı kesinleşmeyen ‘göz kızarıklığı’ herpes simplex virüsüne bağlı olabilir. Kortikosteroidler, bu durumu alevlendirerek görüşe zarar verebilen, hatta gözün kaybına neden olabilen komeal ülsere neden olabilir. Herpes simpleks keratiti geçirmiş hastaların (stroma dahil) steroid ile tedavisi büyük bir dikkat gerektirmekte olup, sık aralıklarla biyomikroskop ile muayene yapılması zorunludur.

Gözün tedavi edilmemiş akut pürülan enfeksiyonları steroid tedavisi sonucu maskelenebilir veya artabilir.

Özellikle yüzde, cilt atrofısi, çizgiler ve telenjiektazi gibi steroid tedavisinin topikal advers etkileri görülebilir.

FML LIQUIFILM, gözde iritasyona ve yumuşak kontakt lenslerde renklenmeye neden olan benzalkonyum klorür içermektedir. Benzalkonyum klorür gözde irritasyona neden olabilir. Yumuşak kontakt lenslerle temasından kaçınınız. Uygulamadan önce kontakt lensi çıkartınız ve lensi takmak için en azından 15 dakika bekleyiniz. Yumuşak kontakt lenslerin renklerinin bozulmasına neden olduğu bilinmektedir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Göz damlası uygulandığında görüşte geçici bulanıklığa neden olabilir. Bu durumda hasta, araç ve makine kullanmaya başlamadan önce bulanıklığın geçmesini beklemelidir.