FLUZOLE 150 mg 2 kapsül { Biofarma } Dozu

Biofarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Fluzole dozu, Fluzole dozaj, Fluzole doz aşımı, Fluzole uygulama, Fluzole kullanım şekli, Fluzole kullanımı, Fluzole kullanım süresi, Fluzole açmı tokmu, Fluzole nedir, Fluzole ne için kullanılır, Fluzole nasıl kullanılır, Fluzole faydaları, Fluzole etkileri, Fluzole günde kaç kez, Fluzole sabah mı akşam mı, Fluzole fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Yetişkinlerde kullanımı

Flukonazolün günlük dozu hastalığın şiddetine göre belirlenmelidir. Doktor tarafından başka şekilde önerilmediği takdirde, FLUZOLE 150 mg’lık tek bir oral dozuygulanmalıdır. Rekürren vajinal kandidiyaz insi dansını azaltmak için, ayda bir kez 150mg’lık bir doz kullanılabilir. Tedavi süresi kişiden kişiye değişmekle birlikte, 4-12 ayarasında olmalıdır. Bazı hastalara daha sık aralarla verilmesi gerekebilir.

Uygulama şekli:

FLUZOLE kapsül ağızdan alınır.

Kapsüller bütün olarak yutulmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek yetmezliği:

Flukonazol, çok büyük oranda idrarla değişmeden idrarla atılır. Tek doz tedavide doz ayarlaması gerekmemektedir. Multipl flukonazol dozları alacak olan, çocuklar da dahilolmak üzere renal fonksiyonu bozulmuş hastalarda, 50 mg ila 400 mg’lık bir başlangıçyükleme dozu (endikasyona uygun olarak)verilmelidir. Yükleme dozundan sonra, günlükdoz (endikasyona uygun olarak) aşağıdaki tabloya göre düzenlenmelidir:

Düzenli diyalize giren hastalar her diyalizin ardından önerilen dozun %100’ünü, diyalizin olmadığı günlerde kreatinin kİerenslerine göre azaltılmış doz almalıdırlar.

Karaciğer yetmezliği:

Mevcut değil.

Pediyatrik popülasyon:

16 yaşından küçük çocuk hastalarda tek doz flukonazolün, doktor gözetimi haricinde kullanımı önerilmemektedir.

Geriyatrik popülasyon:

Renal bozukluk belirtilerinin olmadığı hallerde, normal doz tavsiyesi benimsenmelidir. Renal bozukluğu olan hastalarda (kreatinin klerensi < 50 ml/dak) dozaj böbrek yetmezliğibölümünde tarif edildiği gibi ayarlanmalıdır.

Doz aşımı ve tedavisi

Flukonazol ile ilgili doz aşımı vakaları bildirilmiştir ve bir vakada 42 yaşında HIV ile enfekte bir hastanın 8200 mg flukonazol aldığı söylendikten sonra, kişide halüsinasyonlargelişmiş ve paranoid davranışlar göstermiştir. Hasta hastaneye kaldırılmış ve durumu 48saat içinde eski haline dönmüştür.

Aşırı doz durumlarında semptomatik tedavi (destekleyici önlemler ve gerektiğinde mide lavajı ile birlikte) yeterli olabilir.

Flukonazol, büyük oranda idrarla atılır; zorlu volüm diürezi, büyük bir olasıkla eliminasyon hızını artıracaktır. Üç saatlik bir hemodiyaliz seansı plazma düzeyiniyaklaşık % 50 azaltır.