ACUITEL 5 mg 20 film kaplı tablet Gebelik

Pfizer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Kordexa gebelik kategorisi D'dir. Kordexa hamilelik kategorisi, Kordexa gebelik kategorisi, Kordexa emzirme, Kordexa anne sütüne geçer mi, Kordexa laktasyon, Kordexa hamilelerde kullanımı, Kordexa ve bebek, Kordexa kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Kordexa Tablet; - Bağışıklık sistemi ile ilgili farklı bir çok hastalığın tedavisinde, - İltihabın azaltılmasında, - Hematolojik neoplastik hastalıklarda 8 mg Deksametazon antineoplastik etkilerle tek başına veya kemoterapi ile birlikte tedavisinde kullanılır.

İlaç Sınıfı

Endokrin Sistem > Sistemik Kortikosteroidler > MONO KORTİKOSTEROİDLER > Glucocorticoids > Deksametazon

ATC Kodu

H02AB02

Etkin Madde

Deksametazon 0.75 mg

Barkodu

8699532094056

Geri Ödeme Kodu

A00352

Satış Fiyatı

4.34 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

3

Alternatif İlaç Sayısı

5

Sağlık Konuları

Yüksek Tansiyon , Diyabetik Nefropati , Kalp Yetmezliği

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKF8P

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

ABC

Eşd. ilaç grubu

E474B

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi D’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik Kategorisi: İlk trimesterde C, ikinci ve üçüncü trimesterde D. Kinapril gebelikte kontrendikedir (bkz. Bölüm 4.3).

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon):

Gebe kadınlara verildiği takdirde, ADE inhibitörleri fetal ve neonatal morbiditeye veya mortaliteye yol açabilirler. Bir kadın kinapril alırken gebe kaldığı takdirde ilacın kullanımına son verilmelidir. Kinapril kullanan çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar doğum kontrolü uygulamalıdır.

Gebelik dönemi:

Gebelikte ADE inhibitörlerine maruz kalan yenidoğanda kardiyovasküler sistem ve santral sinir sistemi gelişiminde bozukluk riski artabilir. Ayrıca annenin ADE inhibitörü kullanımına bağlı olarak prematüre doğum, hipotansiyon, böbrek hastalıkları (böbrek yetmezliği dahil), kafatası hipoplazisi, oligohidramnioz, ekstremitelerde kontraktür, kraniyofasiyal deformasyonlar, hipoplastik akciğer gelişimi, rahim içi büyüme gerilikleri, PDA (patent ductus arteriosus), fetal ölüm ve/veya yenidoğan ölümleri bildirilmiştir. Hastalar ve doktorlar, oligohidramniyozun, fetüs geri döndürülemez şekilde zarar görmeden önce ortaya çıkmayabileceğini de bilmelidirler. Bu advers etkilerin ilk üç ay ile sınırlı maruz kalmaların sonucu olup olmadığı bilinmemekle birlikte, embriyoları ve fetüsleri sadece ilk trimesterde maruz kalmış anneler de bu şekilde bilgilendirilmelidir. Bununla birlikte, bir kadın ADE inhibitörü alırken gebe kaldığı takdirde, ilaç mümkün olan en kısa sürede kesilmelidir.

Babanın kullanımı ile rahim içinde ADE inhibitörlerine maruz kalmış olabilen bebekler hipotansiyon, oligüri ve hiperkalemi açısından yakın takibe alınmalıdır. Oligüri meydana geldiği takdirde, kan basıncı ve renal perfüzyona dikkat edilmelidir.

Laktasyon dönemi:

Laktasyonda kontrendikedir.

Üreme yeteneği/Fertilite: