FLUREND PLUS gargara. 200 ml Gebelik

Santa Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Flurend gebelik kategorisi C'dir. Flurend hamilelik kategorisi, Flurend gebelik kategorisi, Flurend emzirme, Flurend anne sütüne geçer mi, Flurend laktasyon, Flurend hamilelerde kullanımı, Flurend ve bebek, Flurend kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C (3.trimesterde D)’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda flurbiprofen ve klorheksidin glukonat kullanımıyla ilgili herhangi bir veri yoktur.

Gebelik dönemi

FLUREND PLUS Gargara’nın gebelik döneminde kullanımı kontrendikedir.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarda flurbiprofenin teratojenik etkisinin bulunmadığı gösterilmiş olmasına rağmen insanlar üzerindeki çalışmalar yetersizdir.

Klorheksidin glukonat ile üreme ve fertilite üzerine yapılmış çalışmalar mevcuttur. Deneysel çalışmalarda, fetüs üzerinde zararlı etki görülmemiştir. Gebelerde, klorheksidin glukonat ileyapılmış kontrollü çalışma yoktur.

Laktasyon dönemi

FLUREND PLUS Gargara’nın laktasyon döneminde kullanımı kontrendikedir.

Prostoglandin inhibitörü ilaçların yeni doğanlar üzerindeki olası yan etkileri nedeniyle flurbiprofenin laktasyonda kullanılması tavsiye edilmez.

Klorheksidin glukonat ile ilgili olarak emziren kadınlarda herhangi bir veri mevcut değildir. Bu nedenle emziren annelerde kullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite

Üreme yeteneği üzerinde bilinen bir etkisi yoktur.