ALVESCO 160 mcg çözelti içeren inhilasyon aerosolu 60 doz Gebelik

Takeda Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Raneks gebelik kategorisi C'dir. Raneks hamilelik kategorisi, Raneks gebelik kategorisi, Raneks emzirme, Raneks anne sütüne geçer mi, Raneks laktasyon, Raneks hamilelerde kullanımı, Raneks ve bebek, Raneks kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Raneks; akitif iyi huylu (benign) mide ülseri, on iki parmak bağırsağı ülseri (aktif duodenal ülser), semptomatik eroziv ya da ülseratif gastro-özofajiyal reflü hastalığı (GÖRH), Gastro-özofajiyal reflü hastalığının semptomatik tedavisi veya uzun dönemli tedavisi, semptomatik eroziv ya da ülseratif gastro-özofajiyal reflü hastalığı, Zollinger-Ellison Sendromu tedavilerinde endikedir. Uygun antibakteriyel tedavilerle beraber; peptik ülser veya kronik gastrit hastalarında Helicobacter pylori eradikasyonu, H. pylori'ye bağlı ülseri olan hastalarda gastrit (peptik ülser) tedavisi ve nüksünün önlenmesi tedavilerinde de kullanılmaktadır.

İlaç Sınıfı

Rabeprazol > Mide İlaçları > Peptik Ülser ve Gastro-Özofageal Reflü İlaçları > Proton Pompası İnhibitörleri > Rabeprazol

ATC Kodu

A02BC04

Etkin Madde

Rabeprazol 20 mg

Barkodu

8699569040071

Geri Ödeme Kodu

A11326

Satış Fiyatı

29.81 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

22

Alternatif İlaç Sayısı

7

Sağlık Konuları

Astım

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFOQ

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

RHQ

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Henüz gebe kadınlarda yapılmış yeterli ve iyi kontrol edilmiş çalışma mevcut değildir.

Hayvan çalışmalarında glukokortikoidlerin malformasyonlara sebep olduğu gösterilmiştir (bkz. 5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri). Ancak, bu sonuçların insanlara önerilen dozlarda oluşabilmesi mümkün görünmemektedir. Diğer glukokortikoidler gibi, siklesonid’i de gebelik sırasında ancak fetüs için olan potansiyel riskinin anneye sağladığı potansiyel fayda tarafından karşılanması durumunda kullanmak gerekir. Yeterli astım kontrolünü sağlayabilen en düşük etkin siklesonid dozu kullanılmalıdır. Gebeliği sırasında kortikosteroid kullanmış olan annelerin bebekleri hipoadrenalizm açısından dikkatle izlenmelidir.

Gebelik dönemi

Diğer glukokortikoidler gibi, siklesonid’i de gebelik sırasında ancak fetüs için olan potansiyel riskinin anneye sağladığı potansiyel fayda tarafından karşılanması durumunda kullanmak gerekir. Yeterli astım kontrolünü sağlayabilen en düşük etkin siklesonid dozu kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

İnhale siklesonid’in anne sütüne geçişi hakkında bilgi mevcut değildir. Bebeğini emziren annelere siklesonid tedavisine ancak anneye sağlayacağı faydanın bebeğe getireceği olası riski aşması durumunda başlanmalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite