FLUOROURACIL-FARMAKO 250 mg/5 ml IV enj. çöz. için 10 flakon Dozu

Farmako Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Fluorouracil dozu, Fluorouracil dozaj, Fluorouracil doz aşımı, Fluorouracil uygulama, Fluorouracil kullanım şekli, Fluorouracil kullanımı, Fluorouracil kullanım süresi, Fluorouracil açmı tokmu, Fluorouracil nedir, Fluorouracil ne için kullanılır, Fluorouracil nasıl kullanılır, Fluorouracil faydaları, Fluorouracil etkileri, Fluorouracil günde kaç kez, Fluorouracil sabah mı akşam mı, Fluorouracil fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Uygun doz ve tedavi rejimi seçimi hastanın genel durumuna, tedavi edilen karsinoma tipine ve FLUOROURACIL-FARMAKO’nun tek başına veya bir başka tedavi ilekombine verilmesine bağlıdır. Başlangıç tedavisi hastanede uygulanmalıdır ve toplamgünlük doz 1 gramı aşmamalıdır. Trombosit ve lökosit sayılarının her gün izlenmesiönerilmektedir ve trombosit sayısı 100.000/mm3 veya lökosit sayısı 3.000/mm3’ün altınadüşerse tedavi kesilmelidir.

Obezite, ödem veya karında asit gibi anormal sıvı birikmesi şekillerinden herhangi biri olmadıkça hastanın gerçek vücut ağırlığına göre doz hesaplanır. Bu durumdahesaplamada, ideal vücut ağırlığı baz alınır.

Aşağıdaki dozajların sadece bir rehber olması amaçlanmıştır.

• Kolorektal karsinom:

Başlangıç tedavisi infüzyon veya enjeksiyon şeklinde olabilir, daha az toksisite nedeniyle infüzyon şeklinde uygulama genelde tercih edilmektedir.

İntravenöz infüzyon:

Vücut ağırlığına göre 15 mg/kg’lık (600 mg/m2) günlük doz, her bir infüzyon için 1 g’dan fazla olmayacak şekilde, 300-500 ml %5’lik glukoz çözeltisinde veya %0.9’luksemm fizyolojik içinde sulandırılır ve 4 saatte verilir.

Bu doz, toksisite ortaya çıkıncaya kadar veya toplam doz 12-15 g’a ulaşıncaya kadar birbirini takip eden günlerde verilir. Günde en fazla 1 g ile bazı hastalar 30 g’a kadar ilaçalmışlardır. Hematolojik veya gastrointestinal toksisite iyileşinceye kadar tedaviye araverilmelidir. Alternatif olarak FLU0R0URACIL-FARMAK024 saat boyunca sürekliinfüzyon şeklinde verilebilir.

İntravenöz enjeksiyon:

İntravenöz enjeksiyonla vücut ağırlığına göre günde 12 mg/kg (480 mg/m2), 3 gün süreyle verilebilir. Herhangi bir toksisite belirtisi olmazsa, hasta 5., 7. ve 9. günlerdeağırlığa göre 6 mg/kg (240 mg/ m2) alabilir.

İdame tedavisi, haftada bir kez intravenöz enjeksiyonla verilen 5-10 mg/kg (200-400 mg/m2) dozundan oluşmaktadır.

Örneklemelerin hepsinde, idame tedavisi başlatılmadan önce toksik yan etkiler ortadan kalkmış olmalıdır.

• Meme kanseri:

Meme kanseri tedavisinde FLUOROURACIL-FARMAKO metotreksat ve siklofosfamid ile veya doksombisin ve siklofosfamid ile kombine olarak kullanılabilir.

Bu şemada, 28 günlük bir tedavi kürünün 1. ve 8. günlerinde intravenöz olarak 10-15 mg/kg (400-600 mg/m2) uygulanır.

FLUOROURACIL-FARMAKO 24 saat sürekli infüzyonla da verilebilir, genel doz 8.25 mg/kg’dır (350 mg/m2).

• Diğer uygulama yöntemleriİntra-arteriyel infüzyon

24 saat sürekli intra-arteriyel infüzyonla günlük 5-7.5 mg/kg (200-300 mg/m2) verilebilir. Özel dummlarda, primer tümörün veya metastazların tedavisi için bölgeselinfüzyon uygulanabilir.

Uygulama şekli:

FLUOROURACIL-FARMAKO, intravenöz enjeksiyon, intravenöz veya intra-arteriyel infüzyonla verilebilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Böbrek ve karaciğer yetmezliğinde doz azaltılması önerilir.

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklarda FLUOROURACIL-FARMAKO’nun kullanımı için herhangi bir dozaj önerisi

yoktur.

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlılarda FLUOROURACIL-FARMAKO dozajı erişkinlerde kullanılana benzerdir.

Doz aşımı ve tedavisi

5-Fluorourasil doz aşımı, bulantı, kusma, diyare, gastrointestinal ülserasyon ve kanama, kemik iliği depresyonu (trombositopeni, lökopeni ve agranülositoz dahil) şeklindeortaya çıkabilir. Spesifik bir antidot tedavisi yoktur. 5-Fluorourasil doz aşımına marazkalmış hastalar en az dört hafta hematolojik olarak izlenmelidir. Anormalliklergörülürse uygun tedaviye başlanmalıdır.