FLUDALYM 50 mg/2 ml IV enj. çöz. içeren 5 flakon Saklanması

Actavis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Fludalym saklanması, Fludalym muhafazası, Fludalym soğuk, Fludalym nem, Fludalym karanlık, Fludalym ambalaj, Fludalym çocuklardan saklanması, Fludalym son kullanma tarihi, Fludalym firması, Fludalym kullanma talimatı, Fludalym üretici firma bilgilerini içerir.

5.FLUDALYM'in saklanması

FLUDALYM’i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız. 25°C’nin altındaki oda sıcaklığında ve ambalajında saklayınız.

Ürün sulandırıldıktan ve seyreltildikten sonra 2-8 °C’de 24 saat süre ile saklanabilir.

Kutu üzerinde yazılan son kullanma tarihi geçmiş ürünü kullanmayınız.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra FLUDALYM'i kullanmayınız.

Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz FLUDALYM'i kullanmayınız.

Çevreyi korumak amacıyla kullanmadığınız FLUDALYM’i şehir suyuna veya çöpe atmayınız. Bu konuda eczacınıza danışınız.

Ruhsat Sahibi:

Actavis İlaçları A.Ş.

Gültepe Mah., Polat İş Merkezi 34394 Levent/Şişli-İstanbul Tel: 0(212) 316 67 00 Faks: 0(212) 264 42 68

Üretim Yeri:

S.C. Sindan-Pharma S.R.L.

AŞAĞIDAKİ BÖLÜMDEKİ BİLGİLER YALNIZCA TEDAVİYİ UYGULAYACAK

SAĞLIK PERSONELİNE YÖNELİKTİR.

KULLANMA TALİMATI - SULANDIRMA / SEYRELTME ve UYGULAMA Uygulama yöntemi

• FLUDALYM sadece intravenöz uygulanmalıdır. Damar dışı FLUDALYM uygulamasının ciddi lokal advers etkilere yol açtığına dair bir vaka bildirimi bulunmamaktadır. Ancak damar dışı uygulamadan kaçınılmalıdır.

Doz rejimi

Yetişkinler:

FLUDALYM, antineoplastik tedavi alanında deneyimli bir doktorun gözetimi altında uygulanmalıdır.

Önerilen doz, intravenöz olarak her 28 günde bir 5 gün ardışık olarak vücut yüzeyine göre günlük 25 mg/m2 fludarabin fosfat’dır.

Her bir flakon önce 2 ml’lik enjeksiyonluk su ile sulandırılmalıdır ve enjeksiyon/infüzyon için hazırlanan her bir mİ, 25 mg fludarabin fosfat içermelidir.

Daha sonra gerekli doz, hastanın vücut yüzeyine göre hesaplanarak enjektöre çekilmelidir.

Enjektöre çekilen doz;

- İntravenöz bolus enjeksiyonu için; 10 mİ % 0.9’luk sodyum klorür veya 10 mİ % 5’lik glukoz ile seyreltilerek verilmelidir.

- İnfüzyon için; 100 mİ % 0.9’luk sodyum klorür veya 100 mİ % 5’lik glukoz ile seyreltildikten sonra yaklaşık 30 dak’da verilmelidir.

Tedavinin süresi, tedavinin başarısı ve tolerabilitesine bağlıdır.

FLUDALYM, KLL hastalarında en iyi cevap elde edilinceye kadar (genelde 6 kür boyunca tam veya kısmi cevap alınıncaya kadar) uygulanmalı ve sonra kesilmelidir.

FLUDALYM, Lg-NHL hastalarında en iyi cevap (tam veya kısmi cevap) elde edilinceye kadar önerilmektedir. İki kürün birlikteliği en iyi yanıta ulaştıktan sonra düşünülmelidir. Lg-NHL ile ilgili klinik çalışmalarda, hastaların çoğunluğu 8 kürden fazlasını almamışlardır.

Özel gruplarla ilgili ek bilgiler

• Böbrek yetmezliği olan hastalar

Böbrek fonksiyonları (kreatinin klirensi <70 ml/dak) bozuk olan hastalarla ilgili klinik veriler sınırlıdır. FLUDALYM böbrek yetmezliği olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Böbrek fonksiyonu azalmış olan hastalarda dozlar ayarlanmalıdır. Kreatin klirensi 30 ila 70 ml/dak arasında ise, doz % 50’ye kadar düşürülmeli ve toksisiteyi değerlendirmek için hematolojik izlem yapılmalıdır. FLUDALYM tedavisi, kreatin klirensi <30 ml/dak olduğunda kontrendikedir.

• Karaciğer yetmezliği olan hastalar

Karaciğer yetmezliği olan hastalarda güvenlilik ve etkinlik incelenmemiştir.

Kullanım ile ilgili özel uyarı ve önlemler

• Miyelosupresyon

Fludarabin fosfat ile tedavi edilenlerde ciddi kemik iliği baskılanması, dikkati çekecek anemi, trombositopeni ve nötropeni bildirilmiştir. Yetişkin solid tümörlü hastalarda yapılan bir Faz 1 çalışmada, granülosit sayısı için ortalama zaman 13 gün (ortalama 3-25 gün) ve trombosit sayısı için 16 gün (ortalama 2-32 gün) idi. Kümülatif miyelosupresyon görülebilmekte. Kemoterapiye bağlı miyelosupresyon çoğunlukla geri dönüşümlü olduğundan, fludarabin fosfat uygulaması dikkatli hematolojik takip gerektirmektedir.

Yetişkin hastalarda, pansitopeni veya bazen ölüm ile sonuçlanan trilineage kemik iliği hipoplazi veya aplazisinin birçok örneği bildirilmiştir. Bildirilen vakalardaki klinik olarak belirgin sitopeninin süresi yaklaşık 2 aydan, 1 yıla kadar sürmektedir. Bu olaylar daha önceden tedavi edilmiş ya da tedavi edilmemiş hastalarda ortaya çıkmıştır.

• Transfüzyon ile ilişkili graft versus host hastalığı

TransfÜzyon ilişkili graft versus host hastalığı (alıcıda transfüze immünokomponent lenfositlerin reaksiyonu), fludarabin fosfat ile tedavi altındaki, ışınlanmamış kan transfüzyonu sonrası hastalarda görülmüştür. Bu hastalıkla ilişkili fatal oran, yüksek sıklıkta bildirilmiştir. Bundan dolayı, transfüzyon ile ilişkili graft versus host hastalık riskini azaltmak için, kan transfüzyonu gereken ve alan ya da FLUDALYM tedavisi alanların, sadece ışınlanmış kan almaları gerekmektedir.

Kullanma ve hazırlama talimatı

• Kullanma ve imha

FLUDALYM, hamile personel tarafından hazırlanmamalıdır.

Hazırlama ve imha prosedürleri gözlemlenmelidir. Hazırlama ve imha prosedürlerine sitotoksik ilaç kılavuzu göz önünde bulundurularak uyulmalıdır. Dökülen sıvı veya atık madde yakılarak imha edilmelidir.

• İntravenöz kullanım formülasyonu için özel talimatlar

İntravenöz kullanım için olan formülasyon başka ilaçlarla karıştırılmamalıdır.

FLUDALYM, parenteral kullanım için aseptik steril enjeksiyonluk su ile hazırlanmalıdır. 2 ml’lik enjeksiyonluk su ile sulandırılmış solid toz, 15 sn veya daha az bir sürede çözülmelidir. Enjeksiyon/infüzyon için çözülmüş solüsyonun her bir ml’si, 25 mg fludarabin fosfat, 25 mg mannitol ve pH’ı 7.7 olarak ayarlamak için sodyum hidroksit içermektedir. Son ürünün pH aralığı 7.2-8.2’dır.

Gerekli doz, hastanın vücut yüzeyine göre hesaplanarak enjektöre çekilmelidir.

Enjektöre çekilen doz;

- İntravenöz bolus enjeksiyonu için; 10 mİ % 0.9’luk sodyum klorür veya 10 mİ % 5’lik glukoz ile seyreltilerek verilmelidir.

- İnfüzyon için; 100 mİ % 0.9’luk sodyum klorür veya 100 mİ % 5’lik glukoz ile seyreltildikten sonra yaklaşık 30 dak’da verilmelidir.

FLUDALYM solüsyonun hazırlanması ve kullanımında dikkat edilmelidir. Flakonun kırılması veya dökülme sonucu ilaca maruz kalınabileceğinden, eldiven ve gözlük kullanımı önerilmektedir. Eğer solüsyon cilt veya mukozal membran ile temas ederse, temas eden alan su ve sabun ile iyice yıkanmalıdır. Göz ile bir temas gerçekleşirse, gözü bol su ile iyice yıkayın. Solunum ile maruz kalmaktan sakmılmalıdır.