FLUARIX 0.5 ml IM/SC enj. için sus. içeren kul.hazır enjektör Uyarılar

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Fluarix uyarılar, Fluarix zararları, Fluarix önlemler, Fluarix riskler, Fluarix yan etkisi, Fluarix alerji, Fluarix alkol, Fluarix hamileler, Fluarix emzirme, Fluarix araç kullanımı, Fluarix fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Bütün enjektabl aşılarda olduğu gibi aşı uygulamasının ardından nadiren oluşabilecek anafilaktik reaksiyonlar için uygun tıbbi tedavi olanakları hazır bulundurulmalıdır.

Aşı (Fluarix) kesinlikle damar içine uygulanmamalıdır. Endojen ya da hekimin tedavi ve müdahalesiyle meydana gelen immünsupresyona bağlı olarak yeterli antikor cevabı elde edilemeyebilir. Üründe eser miktarda tiyomersal bulunmaktadır ve alerjik reaksiyon ile karşılaşılabilir.

Gebelikte ve Emzirme Döneminde kullanımı: Gebelik kategorisi: C'dir. Gebe kadınlarda iyi kontrol edilmiş çalışmalar yoktur. Ancak risk çok yüksek ise, ilk trimesterden sonra (ilk üç ay) risk doktor tarafından değerlendirilerek kullanılabilir. Aşı (Fluarix) süt verme döneminde kullanılabilir.

Makine ve taşıt kullanımı üzerine etkisi: Araç ve makina kullanımı üzerine herhangi bir etki göstermesi beklenmemektedir. FluarixTM kesinlikle damar içine uygulanmamalıdır.