FLAREX % 5 0.1 mg 5 ml oft.sol. Gebelik

Alcon Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Flarex gebelik kategorisi C'dir. Flarex hamilelik kategorisi, Flarex gebelik kategorisi, Flarex emzirme, Flarex anne sütüne geçer mi, Flarex laktasyon, Flarex hamilelerde kullanımı, Flarex ve bebek, Flarex kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi: C

Gebelik ve laktasyonda topikal steroidlerin kullanılmasının güvenilirliği belirlenmemiştir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/doğum kontrolü

Doğurganlık dönemindeki kadınlar için özel bir uyarı bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

Florometalon, tavşanlarda insandaki oküler dozun düşük katları uygulandığında embriyosidal ve teratojenik etki göstermiştir. Florometalon tavşanlara oküler olarak gebeliğin 6-18inci günlerinde günlük olarak uygulanmıştır ve doz kaynaklı fetal kaybı ve damakta yarıklık, göğüs kafesinde çarpıklık, anormal uzuvlar ve ensefalosel, kraniyorakziz ve spina bifida gibi nöral anormallikler gözlenmiştir. Gebe kadınlar üzerinde yapılmış florometalonun yeterli ve iyi kontrollü klinik çalışmaları bulunmamaktadır ve florometalonun gebe kadınlara uygulandığında fetal zarar verip vermeyeceği bilinmemektedir. FLAREX, gebelik sırasında, sadece, potansiyel yararı, potansiyel fötal riskten fazlaysa kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Sistemik olarak uygulanan kortikosteroidler insan sütünde görülebilir ve gelişmeyi baskılayabilir, endojen kortikosteroid üretimi ile etkileşebilir ya da diğer istenmeyen etkilere neden olabilir.

Kortikosteroidlerin topikal uygulanmasının, insan sütünde fark edilebilir miktarda salınımına neden olacak yeterli sistemik emilimi olup olmadığı bilinmemektedir. Birçok ilacın insan sütüne geçmesinden dolayı, FLAREX kullanımı sırasında geçici olarak emzirmeye ara verme kararı göz önüne alınmalıdır.

Üreme yeteneği (Fertilite)

Özel uyarı bulunmamaktadır.