FLANTADIN 30 mg 10 tablet Etkileşimi

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Flantadin etkileşimi, Flantadin etken madde, Flantadin yardımcı maddeler, Flantadin alkol, Flantadin etkileşim, Flantadin kullananlar, Flantadin dozu, Flantadin kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Diğer glukokortikoidlerle aynı önlemler alınmalıdır. FLANTADİN karaciğerde metabolize olur. Rifampisin, rifabutin, karbamazepin, fenobarbiton, fenitoin, primidon veaminoglutetimid gibi karaciğer enzimlerini indükleyen ilaçlarla eş zamanlı olarakkullanıldığında, FLANTADİN’in idame dozunun artırılması önerilir. Ketokonazol gibikaraciğer enzimlerini inhibe eden ilaçlarla birlikte kullanımda ise, FLANTADİN’in idamedozunun azaltılması mümkün olabilir.

Östrojen alan hastalarda kortikosteroid ihtiyacı azalabilir.

Kortikosteroidler, hipoglisemik ajanların (insülin dahil), antihipertansiflerin ve diüretiklerin istenen etkilerini antagonize eder ve asetozolamidin, loop (kıvrım) diüretiklerinin, tiyaziddiüretiklerinin, karbenoksolonun, kardiyak glikozidlerin, beta 2-agonistlerin ve ksantinlerinhipokalemik etkilerini güçlendirir.

Eş zamanlı olarak uygulanan sistemik steroidler, kumarin grubu antikoagülanlann etkililiğini artırabilir; spontan kanamaların önüne geçmek için INR veya protrombinzamanının yakından takibi gerekir.

Sistemik steroidlerle tedavi edilen hastalarda, depolarizasyon yapmayan kas gevşeticilerin kullanılması uzun süreli gevşemeye ve akut miyopatiye neden olabilir. Bu durum için riskfaktörleri, uzun süreli ve yüksek dozda kortikosteroid tedavisi ve kas paralizinin uzun süreliolmasıdır. Bu etkileşim uzun süreli ventilasyon sonrasında (yoğun bakım ünitesinde tedavigibi) daha sık görülür.

Kortikosteroidler salisilatların böbreklerden atılımmı artırır ve steroidlerin kesilmesi salisilat entoksikasyonuna neden olabilir.

Glukokortikoidler vücudun mikroorganizmalara normal hücum etme cevabını baskılayabileceğinden, antienfektif tedavilerin etkili olmasını sağlamak önemlidir vehastaların yakından takibi önerilir.

Glukokortikoidlerin plazma düzeyleri yükselebileceğinden, glukokortikoidlerle oral kontraseptiflerin eş zamanlı kullanımı yakından takip edilmelidir. Bu etki metabolizmadadeğişikliğe veya serum proteinlerine bağlanmaya bağlı olabilir.

Antiasitler biyoyararlanımı azaltabilir; FLANTADİN’in ve antiasitlerin kullanımı arasında en az 2 saatlik bir ara bırakılmalıdır.