PHYSIONEAL 40 %1.36 glükozlu periton diyaliz sol. mini kapaklı 2500ml çiftli torba Gebelik

Sandoz Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Panto gebelik kategorisi C'dir. Panto hamilelik kategorisi, Panto gebelik kategorisi, Panto emzirme, Panto anne sütüne geçer mi, Panto laktasyon, Panto hamilelerde kullanımı, Panto ve bebek, Panto kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Panto 40 mg; - Eroziv yemek borusu iltihaplanması (mide asidinin yemek borusuna zarar vermesi), - Yemek borusunda tahriş geçmişi olan ve gastroözofajeal reflü (Mide içeriğinin yemek borusundan ağıza gelmesi.) hastalığı olan hastalarda 7 ila 10 günlük kısa süreli tedavi, - Zollinger-Ellison Sendromu gibi aşırı mide asidini içeren diğer durumların tedavisinde etkilidir.

İlaç Sınıfı

Sindirim Sistemi ve Metabolizma > Mide İlaçları > Peptik Ülser ve Gastro-Özofageal Reflü İlaçları > Proton Pompası İnhibitörleri > Pantoprazol

ATC Kodu

A02BC02

Barkodu

8699516042257

Geri Ödeme Kodu

A05886

Satış Fiyatı

0.0 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

21

Alternatif İlaç Sayısı

24

Sağlık Konuları

Ülser , Ülseratif Kolit , Mide Yanması , Hazımsızlık

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFJL

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

MQS

Eşd. ilaç grubu

E554D

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye:

Gebelik Kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / doğum kontrolü (kontrasepsiyon)

PHYSIONEAL 40’ın çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda kullanımı ve doğum kontrolü üzerindeki etkilerine ilişkin veri yoktur. PHYSIONEAL 40 kullanılırken herhangi bir doğum kontrol yönteminin kullanılmasının gerekli olup olmadığına ilişkin bir çalışma yapılmamıştır.

Gebelik dönemi

PHYSIONEAL 40’ın gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /veveya/doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz. kısım 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. Hastanın başka bir diyaliz yöntemi ile tedavi edilemediği durumlar dışında gebelerde kullanılmamalıdır.

PHYSIONEAL 40 doktor tarafından gerekli görülmediği sürece gebe kadınlarda kullanılmamalıdır. Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Gebelik döneminde periton diyalizi yöntemi tercih edilecekse elde edilecek faydalar, olası komplikasyonlarla bir arada değerlendirildikten sonra tedaviye karar verilmelidir.

Laktasyon dönemi

Bilinen olumsuz bir etkisi bulunmamaktadır.

Üreme yeteneği / Fertilite