FEXOFEN 120 mg 20 tablet Zararları

Sanovel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Fexofen zararları, Fexofen önlemler, Fexofen riskler, Fexofen uyarılar, Fexofen yan etkisi, Fexofen istenmeyen etkiler, Fexofen cinsel, Fexofen etkileri, Fexofen tedavi dozu, Fexofen aç mı tok mu, Fexofen hamilelik, Fexofen emzirme, Fexofen alkol, Fexofen kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Plasebo kontrollü klinik çalışmalarda, plasebo ile tedavi edilen hastalarla feksofenadin ile tedavi edilen hastalardaki advers etkiler karşılaştırılmıştır.

Advers ilaç reaksiyonları aşağıdaki sıklık derecesine göre belirtilmiştir:

Çok yaygın (> 1/10); yaygın (> 1/100 ila < 1/10); yaygın olmayan (> 1/1000 ila < 1/100); seyrek (> 1/10000 ila < 1/1000); çok seyrek (< 1/10.000); bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

Bağışıklık sistemi hastalıkları:

Seyrek: Kızarıklık, ürtiker, kaşıntı ve anjiyoödem, göğüste sıkışma, dispne, yanma hissi ve sistemik anafilaksi gibi belirtileri olan hipersensitivite reaksiyonları.

Sinir sistemi hastalıkları:

Çok yaygın: Baş ağrısı (%3), uyuşukluk (%1-3), baş dönmesi (%1-3)

Yaygın: Uykusuzluk, sinirlilik, uyku bozuklukları veya paroniri

Gastrointestinal hastalıklar:

Çok yaygın: Bulantı (%1-3)

Pazarlama sonrası deneyim:

Pazarlama sonrası deneyim sırasında seyrek olarak bildirilen advers etkiler: Uykusuzluk, sinirlilik, uyku bozuklukları veya paroniri ve aşırı duyarlılık reaksiyonları olan anafilaksi, ürtiker, anjiyoödem, göğüste sıkışma, dispne, yanma hissi, kaşıntı ve döküntüdür.