TIOZONE 30 G krem %1 Gebelik

Embil Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ketosteril gebelik kategorisi D'dir. Ketosteril hamilelik kategorisi, Ketosteril gebelik kategorisi, Ketosteril emzirme, Ketosteril anne sütüne geçer mi, Ketosteril laktasyon, Ketosteril hamilelerde kullanımı, Ketosteril ve bebek, Ketosteril kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Ketosteril; kronik böbrek yetmezliğinde bozuk veya yetersiz protein metabolizmasına dayalı bozuklukların önlenmesi ve tedavisi için ve genellikle glomerürer filtrasyon hızı dakikada 5 ve yaklaşık 15 ml arasındaki hastalarda kullanılır.

İlaç Sınıfı

Çeşitli İlaçlar > Genel Besin İlaçları > Diğer Besinler > Amino Asit ve Polipeptid Kombinasyonları

ATC Kodu

V06DD

Etkin Madde

L-Lisin 105 mg , L-Histidin 38 mg , L-Tirozin 30 mg , L-Treonin 53 mg , L-Triptofan 23 mg

Barkodu

8699584350469

Satış Fiyatı

176.77 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Jenerik

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

7

Alternatif İlaç Sayısı

2

Sağlık Konuları

Mantar

İmal veya İthal

İmal

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi D’dir

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi ilk trimesterde D, ikinci ve üçüncü trimesterde C’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar hidrokortizon asetatın teratojenik etkisinin bulunduğunu göstermiştir (bkz. Kısım 5.3). Hidrokortizonun insan fetusu üzerine küçük bir risk taşıdığı düşünülmektedir.

TİOZONE®’nun yarar/zarar oranı hekim tarafından değerlendirilmeli, gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Gebelik Dönemi

Gebeliğin ilk üç ayında TİOZONE® kullanılmamalıdır.

TİOZONE®’nun gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Hamilelikte, hidrokortizon ve inaktif prekürsörü olan kortizonun insan fetusu üzerine küçük bir risk taşıdığı düşünülmektedir.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarda tiokonazolün fetus üzerinde teratojenik etkisi olmadığı gösterilse de insanlar üzerinde herhangi bir kontrollü çalışma mevcut değildir.

Gebeliğin son dönemlerinde kullanımına, anne ve bebek için yarar/zarar oranının saptanmasından sonra hekim tarafından karar verilmelidir.

Laktasyon Dönemi

Kortikosteroidlerin topikal uygulanması sonucu anne sütünde tayin edilebilecek kadar yeterli düzeyde absorbe edilip edilmediği bilinmemektedir. Sistemik olarak uygulanan kortikosteroidler bebekler üzerinde zararlı etki oluşturmayacak miktarlarda anne sütüne geçmektedir. Bununla birlikte, emziren annelerde topikal kortikosteroidler kullanılırken dikkatli olunmalıdır. Özellikle geniş alanlara uygulanmasından kaçınılmalı, emziren annelerin göğüslerine tatbik edilmemelidir.

Tiokonazolün anne sütü ile atılımı bilinmemektedir. Çoğu ilaç anne sütüne geçebildiği için uygulama sırasında emzirmeye ara verilmelidir.

Üreme yeteneği / Fertilite:

Hidrokortizon asetatın üreme yeteneği ve fertilite üzerine etkisi olup olmadığı ile ilgili bilgi bulunmamaktadır.