FERIMAX 30 ml oral damla Uyarılar

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ferimax uyarılar, Ferimax zararları, Ferimax önlemler, Ferimax riskler, Ferimax yan etkisi, Ferimax alerji, Ferimax alkol, Ferimax hamileler, Ferimax emzirme, Ferimax araç kullanımı, Ferimax fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Mide ülseri bulunan hastalara dikkatle verilmelidir.

6 yaş altı çocuklarda demir içeren ürünlerin yanlışlıkla alınması/yutulması fatal (ölümcül) zehirlenmelere yol açar. Bu nedenle bu ilaçlan çocukların göremeyeceği, erişemeyeceğiyerlerde saklayınız. Aşın dozda alındığında vakit kaybetmeden doktorunuzu ya da zehirdanışma merkezini arayınız.

Alkolizm ve intestinal inflamasyonlu durumlarda dikkatli kullanılmalıdır.

Oral demir preparatlarının kullanımı sırasında dışkının rengi koyulaşabilir, bu durum normal olup herhangi bir önlem gerektirmez. Dışkıda gizli kan aranması sırasında yanılgıya nedenolmaz. Bu nedenle bu inceleme sırasında tedavinin kesilmesine gerek yoktur.

Enfeksiyona veya malignensiye bağlı anemide, alınan demir retiküloendotelyal sistemde (RES) depolanır ve primer hastalığın tedavisini takiben mobilize olarak kullanılır.

Bu tıbbi ürün sukroz içermektedir. Nadir kalıtımsal früktoz intoleransı, glikoz-galaktoz malabsorpsiyon veya sükraz-izomaltaz yetmezliği problemi olan hastaların bu ilacıkullanmamaları gerekir.

İçeriğindeki sodyum metil parahidroksibenzoat ve sodyum propil parahidroksibenzoat, alerjik reaksiyonlara (muhtemelen gecikmiş) sebebiyet verebilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

İlacın araç ve makine kullanımına etkisine dair bir bilgiye rastlanmamıştır.