FERIFER-40 oral çözelti 40 mg/5 ml 10 kaşık Uyarılar

Berko Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ferifer uyarılar, Ferifer zararları, Ferifer önlemler, Ferifer riskler, Ferifer yan etkisi, Ferifer alerji, Ferifer alkol, Ferifer hamileler, Ferifer emzirme, Ferifer araç kullanımı, Ferifer fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Çocukların ulaşamayacağı yerlerde saklanmalıdır.

Demir eksikliği veya demir eksikliği anemisinin temelinde yer alabilecek hastalıklar tespit edilmeli ve bu hastalıklar uygun şekilde tedavi edilmelidir.

Tolerans veya bağımlılık riski açısından özel bir uyarı yoktur. Sürekli kanama, menoraji veya hamilelik durumları haricinde tedavi süresi 6 aydan uzun olmamalıdır.

Nadir kalıtımsal fruktoz intoleransı, glukoz-galaktoz malabsorbsiyon veya sukroz-izomaltaz yetmezliği problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.

İçeriğinde, gecikmiş alerjik reaksiyona sebep olabilecek metil paraben sodyum, propil paraben sodyum bulunmaktadır.

Bu tıbbi ürün her 5 ml’ sinde 1.27 mg sodyum ihtiva eder. Bu durum kontrollü sodyum diyetinde olan hastalar için göz önünde bulundurulmalıdır.

İçeriğindeki demir nedeniyle dışkı renginde koyulaşmaya neden olabilir.

FERİFER’ in yanlışlıkla 6 yaşın altındaki çocuklar tarafından kullanılması fatal zehirlenmelere yol açar. Bu nedenle FERİFER, çocukların erişemeyeceği yerlerde saklanmalıdır.

Aşağıdaki Durumlarda Kullanımı Dikkatle Değerlendirilmelidir:

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanımına olumsuz bir etkisi yoktur.