FENOKODIN 20 tablet Etkileşimi

Adeka Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Fenokodin etkileşimi, Fenokodin etken madde, Fenokodin yardımcı maddeler, Fenokodin alkol, Fenokodin etkileşim, Fenokodin kullananlar, Fenokodin dozu, Fenokodin kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

• MSS depresanları: Hastalar, antihistaminikler, antipsikotikler, anksiyolitikler, genel anestezikler, antiemetikler, diğer sakinleştiriciler, opioidler, fenotiazinler, sedatif/ hipnotikler ve alkol gibi diğer MSS depresyonu yapan ilaçlarla beraber kullanımında oluşabilecek etkiler konusunda uyarılmalıdır. Bu ilaçlann kodein ile beraber kullanımı daha fazla MSS depresyonu, solunum depresyonu, hipotansiyon, derin sedasyon veya komaya yol açabilir. Bu türdeki ajanların kullanıldığı durumlarda azaltılmış dozlarda ve dikkatli kullanılmalıdır.

• Antidepresanlar: Aşırı sedasyon, akut hipotansiyon ve artan antikolinerjik etkiler. Monoamin oksidaz sınıfından olan ve depresyon tedavisinde kullanılan ilaçlarla etkileşim ve geçimsizlik yaptığından bu ilaçlarla birlikte azaltılmış dozlarda ve dikkatli kullanılmalıdır.

• Antikolineıjikler: İdrar retansiyonu ve paralitik ileusun artma riski

• Metabolik enzimler: Sitokrom P-450 2D6 ve 3A4 enzim uyarıcılar ve inhibitörleriyle eşzamanlı kullanılması kodein cevabını değiştirebilir. Analjezik aktivite ve istenmeyen ilaç etkileşimleri izlenmelidir.

Alkol ve depresan ilaçlarla birlikte almaktan sakımlmalıdır. Monoamin oksidaz inhibitörü ilaç

alanlar bu ilacı bıraktıktan ancak iki hafta sonra FENOKODİN kullanabilirler.

SGOT/ SGPT, amilaz/ Iipaz testleri üzerinde yükseltici ve hatalı etki yapabilir.

özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Pediyatrik popülasyon:

Pediyatrik popülasyona ilişkin hiçbir etkileşim çalışması yapılmamıştır.

Geriyatrik popülasyon: