EZATOR 10/40 mg 30 film tablet Dozu

Mentis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ezator dozu, Ezator dozaj, Ezator doz aşımı, Ezator uygulama, Ezator kullanım şekli, Ezator kullanımı, Ezator kullanım süresi, Ezator açmı tokmu, Ezator nedir, Ezator ne için kullanılır, Ezator nasıl kullanılır, Ezator faydaları, Ezator etkileri, Ezator günde kaç kez, Ezator sabah mı akşam mı, Ezator fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Hasta EZATOR almadan önce standart bir kolesterol düşürücü diyete başlatılmalı ve EZATOR ile tedavi süresince bu diyete devam edilmelidir. Dozaj başlangıçtaki LDL-K düzeyine, önerilen tedavi hedefine ve hastanın yanıtına göre bireyselleştirilmelidir. Önerilen klasik başlangıç dozu günde 10/40 mg’dır. Tedavinin başlangıcı ve/veya titrasyonu takiben lipit düzeyleri 2-4 hafta içinde değerlendirilmeli ve uygun doz ayarlanmalıdır. EZATOR’un içeriğindeki ezetimibin maksimum günlük dozu 10 mg, atorvastatinin maksimum günlük dozu ise 80 mg’dır.
Uygulama şekli:

EZATOR, yeterli miktarda sıvı ile çiğnenmeden yutulmalıdır.

EZATOR, aç ya da tok karnına günün herhangi bir saatinde tek doz alınmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek yetmezliği:

Böbrek yetmezliği olan hastalar için özel bir doz ayarlamasına gerek yoktur.
Karaciğer yetmezliği:

Hafif (Child-Pugh skor A) karaciğer yetmezliği olan hastalarda doz ayarlanması gerekmemektedir. Orta (Child-Pugh skor B) ve şiddetli (Child Pugh skor C) karaciğer yetmezliği olan hastalarda EZATOR tedavisi önerilmez.

Pediyatrik popülasyon:

10 yaşından küçük çocuklarda kullanımına dair klinik bir veri bulunmamaktadır, dolayısıyla, EZATOR kullanılması önerilmez.

10 yaşından büyük çocuklarda herhangi bir doz ayarlaması gerekmemektedir.
Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

EZATOR ile doz aşımı oluştuğunda uygulanabilecek spesifik bir tedavi yoktur. Doz aşımı durumunda semptomatik ve destekleyici önlemler alınmalıdır.

Atorvastatin

Atorvastatin’in doz aşımı için spesifik tedavi bulunmamaktadır. Doz aşımının oluşması halinde, hasta semptomatik olarak tedavi edilmeli ve gereken destekleyici tedbirler alınmalıdır.

Plazma proteinlerine fazlaca ilaç bağlanmasına bağlı olarak hemodiyalizin atorvastatin klerensini anlamlı olarak arttırması beklenmez.

Ezetimib

Klinik çalışmalarda günde 50 mg ezetimibin 14 güne kadar sürelerle 15 sağlıklı kişiye uygulanması veya günde 40 mg ezetimibin primer hiperkolesterolemili 18 hastaya 56 güne varan sürelerle uygulanması genel olarak iyi tolere edilmiştir. Doz aşımı halinde, semptomatik ve destekleyici önlemler alınmalıdır.