EXAGYN 7 vaginal tablet Gebelik

Helba Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Exagyn gebelik kategorisi C'dir. Exagyn hamilelik kategorisi, Exagyn gebelik kategorisi, Exagyn emzirme, Exagyn anne sütüne geçer mi, Exagyn laktasyon, Exagyn hamilelerde kullanımı, Exagyn ve bebek, Exagyn kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye Gebelik kategorisi C’dir

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

EXAGYN Vajinal Tablet , kombinasyonunu oluşturan etkin maddelerin fetus ve

yenidoğan gelişimine etkileri tam olarak bilinmediğinden, ilacı kullanmak zorunda olanlar uygun bir doğum kontrol yöntemi ile gebelikten korunmalıdır.

Gebelik Dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik, embriyonal/fetal gelişim, doğum ve/veya doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Gebe kadınlarda EXAGYN Vajinal Tablet’in birinci trimesterde kullanımına ilişkin yeterli

®

veri mevcut değildir. Bu yüzden EXAGYN Vajinal Tablet gebeliğin birinci trimesterinde kullanılmamalıdır. Gebeliğin ikinci ve üçüncü trime sterlerinde yarar/zarar oranı hekim

Laktasyon Dönemi

Metronidazol anne sütüne geçtiğinden tedavi sırasında bebek sütten kesilmelidir; tedavi bittikten 24 - 48 saat sonra emzirmeye devam edilebilir.

Lidokainin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemekle birlikte emziren kadınlarda dikkatle kullanılması tavsiye edilmektedir.

Üreme yeteneği / Fertilite: