FUGGY 15 gr krem Gebelik

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Xalacom gebelik kategorisi C'dir. Xalacom hamilelik kategorisi, Xalacom gebelik kategorisi, Xalacom emzirme, Xalacom anne sütüne geçer mi, Xalacom laktasyon, Xalacom hamilelerde kullanımı, Xalacom ve bebek, Xalacom kullanımı bilgilerini içerir.

İlaç Sınıfı

Duyu Organları > Göze Uygulanan İlaçlar > Göz Tansiyonu İlaçları (Glokom) ve Miyotikler > Beta Blokerler > Timolol Maleat Kombinasyonları

ATC Kodu

S01ED51

Etkin Madde

Latanoprost 50 mcg/ml , Timolol 5 mg/ml

Barkodu

8699532618368

Geri Ödeme Kodu

A09028

Satış Fiyatı

13.5 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

10

Sağlık Konuları

Göz Tansiyonu

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKEXM

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

MTA

Eşd. ilaç grubu

E261A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi C’dir

İlaç Formu

Krem

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

İzokonazol nitrat ve diflukortolon valerat’m gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Glukokortikoidler, hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar üreme toksisitesinin bulunduğunu göstermiştir (bkz. kısım 5.3).

Gebelik dönemi

Birçok epidemiyolojik çalışma gebeliklerinin ilk trimestrinde sistemik glukokortikoidler ile tedavi edilen kadınların çocuklarında yarık damak görülme riskinde artış olabileceğini düşündürmektedir. Yarık damak seyrek görülen bir oluşum bozukluğudur ve sistemik glukokortikoidler teratojenik iseler bu, gebeliği esnasında tedavi edilen her 1000 kadın için bir veya iki vaka artışı anlamına gelir. Gebelik esnasında topikal glukokortikoid kullanımı hakkındaki veriler yetersizdir. Bununla birlikte topikal glukokortikoidlerin sistemik etkileri çok düşük olduğu için daha düşük bir oran beklenmelidir.

Genel bir kural olarak kortikoid içeren topikal preparatlar gebeliğin ilk trimestrinde kullanılmamalıdırlar. FUGGY ile tedavinin klinik endikasyonu gebe kadınlarda dikkatle gözden geçirilip, yarar ve riskleri bakımından özenle tartılmalıdır. Özellikle geniş alanların tedavisinden veya uzun süreli tedaviden kaçınılmalıdır.

Laktasyon dönemi

FUGGY ile tedavinin klinik endikasyonu süt veren kadınlarda dikkatle gözden geçirilip, yarar ve riskleri bakımından özenle tartılmalıdır. Özellikle geniş alanların tedavisinden kaçınılmalıdır.

Emziren kadınların göğüslerine tatbik edilmemelidir.

Üreme yeteneği/Fertilite