EUTHYROX 125 mcg 50 tablet Gebelik

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Euthyrox gebelik kategorisi A'dir. Euthyrox hamilelik kategorisi, Euthyrox gebelik kategorisi, Euthyrox emzirme, Euthyrox anne sütüne geçer mi, Euthyrox laktasyon, Euthyrox hamilelerde kullanımı, Euthyrox ve bebek, Euthyrox kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi:A

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

EUTHYROX gebelik döneminde kullanılabilir (Ayrıca Bkz: Bölüm 4.5. Östrojenler).

Gebelik dönemi

Levotiroksin tedavisine bilhassa gebelik ve laktasyon döneminde devam edilmelidir. Gebelik döneminde dozun artırılması gerekebilir.

Mevcut deneyimler, önerilen tedavi edici dozlarda kullanıldığı takdirde, levotiroksinin insanlarda teratojeniteye ve/veya fetal toksisiteye neden olduğuna ilişkin herhangi bir kanıt olmadığıyönündedir. Gebelik esnasında alman yüksek doz levotiroksinin fetal ve postnatal gelişim üzerindeolumsuz bir etkisi olabilir.

Hipertiroidizmin levotiroksin ve antitiroid ilaçlar ile birlikte kombine tedavisi gebelikte verilmez. Bu tür kombinasyonlarda antitiroid ilaçların dozunun yüksek olması gerekir; yüksek dozların daplasentaya geçtiği ve bebeklerde hipotiroidizmi tetiklediği bilinmektedir.

Radyoaktif maddelerin gebelerde kullanımı kontrendike olduğundan, gebelik döneminde tanı amaçlı tiroid süpresyon testleri yapılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Levotiroksin, laktasyon sırasında anne sütüne geçer. Ancak önerilen tedavi edici dozlarda kullanıldığı takdirde, ilacın konsantrasyonu bebekte hipertiroidizmi tetikleyecek veya TSHsalgısını baskılayacak düzeyde değildir. EUTHYROX’un tüm dozlarında, emzirilen çocuküzerinde herhangi bir etki öngörülmemektedir. EUTHYROX emzirme döneminde kullanılabilir.

Üreme yeteneği /Fertilite

Hayvanlarda embriyotoksik çalışmalar yapılmamıştır .