ETOL SR 600 mg 10 uzatılmış salınımlı tablet Zararları

Nobel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Etol zararları, Etol önlemler, Etol riskler, Etol uyarılar, Etol yan etkisi, Etol istenmeyen etkiler, Etol cinsel, Etol etkileri, Etol tedavi dozu, Etol aç mı tok mu, Etol hamilelik, Etol emzirme, Etol alkol, Etol kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Klinik çalışmalar ve satış sonrası gözetim çalışmalarından elde edilen verilere göre istenmeyen etkiler aşağıda organ sistem sınıflamasına ve sıklıklarına göre sunulmuştur. Sıklıklar şöyle tanımlanabilir: Çok yaygın (>1/10), yaygın (>1/100 ila <1/10), yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100), seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000), çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

NSAİİ tedavisi ile ödem, kalp yetmezliği ve hipertansiyon gelişebileceği bildirilmektedir. Klinik çalışma ve epidemiyolojik veriler bazı NSAİİ’lerin uzun süre ve yüksek dozda kullanımı ile arteriyel trombotik olay (miyokard infarktüsü, inme gibi) riskinin artabileceğini göstermektedir.

Kan ve lenf sistemi hastalıkları

Yaygın olmayan: Trombositopeni, nötropeni, agranülositoz, aplastik anemi, hemolitik anemi

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Yaygın olmayan: Şiddetli alerjik reaksiyonlar (Spesifik olmayan alerjik reaksiyonlar, anafilaksi, astım, astımın alevlenmesi bronkospazm veya dispne gibi solunum sistemine ait reaksiyonlar veya ürtiker, döküntü, kaşıntı, purpura, anjiyoödem ve çok nadiren eksfolyatif ve bülloz dermatoz (epidermal nekroliz ve eritema multiform dahil) gibi deri reaksiyonlan NSAİİ tedavileri sırasında bildirilmiştir)

Psikiyatrik hastalıklar

Yaygın: Depresyon, sinirlilik

Yaygın olmayan: Uykusuzluk ve uyku bozuklukları, akılsal veya davranış değişiklikleri, halüsinasyon

Sinir sistemi hastalıkları

Yaygın: Baş dönmesi.

Yaygın olmayan: Kol veya bacak uyuşukluğu, tek taraflı güçsüzlük, şiddetli baş ağnsı, konfüzyon

Göz hastalıkları

Yaygın olmayan: Görme bozukluklan, optik nörit

Kulak ve iç kulak hastalıkları

Yaygın: Kulak çınlaması

Gastrointestinal hastalıklar

Çok yaygın: Hazımsızlık.

Yaygın: Kann ağnsı, kabızlık, diyare, gaz, şişkinlik, gastrit, mide bulantısı, şiddetli kusma, (Etodolak kullanımıyla ciddi mide ülserleri veya kanaması oluşabilir. Yüksek dozlarda veya uzun süre almak, sigara içmek veya alkol almak bu yan etkilerin oluşum riskini arttınr. İlacın yemeklerle beraber alınması bu etkilerin oluşum riskini azaltmaz)

Yaygm olmayan: Susuzluk hissi, ağız ülserleri, ağızda kuruluk, hematemez, melena, rektal kanama, kolitin alevlenmesi

Hepato-bilier hastalıklar

Yaygın olmayan: Sanlık, pankreatit, hepatit.

Deri ve deri altı doku hastalıkları

Yaygm: Kaşıntı, ciltte kızanklık, döküntü

Yaygm olmayan: Toksik epidermal nekroliz, Stevens Johnson sendromu gibi bülloz reaksiyonlar, ışığa karşı aşırı duyarlılık

Böbrek ve idrar yolu hastalıkları

Yaygm: Ağrılı idrar yapma, sık idrara çıkma.

Yaygın olmayan: Nefrotik sendrom, interstisyel nefrit, böbrek yetmezliği gibi nefrotoksisite
Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar

Yaygın: Titreme, ateş, göz kararması, ani veya açıklanamayan kilo alımı, el, bacak veya ayaklann şişmesi, yorgunluk, halsizlik/güçsüzlük