ETOL FORT 400 mg 28 film tablet Kontrendikasyonları

Nobel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Etol Fort Kontrendikasyonları, Etol Fort Sakıncaları, Etol Fort etkileri, Etol Fort alerji, Etol Fort kullanım alanları, Etol Fort zararları, Etol Fort belirtileri, Etol Fort kullanım süresi, Etol Fort kullanım şekli, Etol Fort etken maddesi bilgilerini içerir.

Kontrendikasyonlar

ETOL FORT, etodolak’a veya tabletin içerdiği herhangi bir maddeye karşı aşırı duyarlı olduğu bilinen hastalarda kontrendikedir.

ETOL FORT, olası çapraz reaksiyonlarından dolayı aspirin, ya da diğer non steroidal antiinflamatuvar ilaçlar ile tedavi sırasında alerjik reaksiyonlar gelişen hastalarda ya da akutastım, rinit, ürtiker geçmişi olan hastalarda kullanılmamalıdır.

Ayrıca, daha önceki NSAİ ilaçlarla tedavi ile ilgili gastrointestinal kanama veya perforasyon geçmişi bulunan hastalarda kullanılmamalıdır.

ETOL FORT, ciddi kalp yetmezliği olan hastalarda, by-pass ve kalp ameliyatından hemen önce veya sonra kullanılmamalıdır.

Etodolak ayrıca aktif peptik ülseri olanlarda veya peptik ülser hastalığı geçmişi olan hastalarda (diğer non steroidal antiinflamatuvar ilaçların sebep olduğu gastrointestinalhemoraji de dahil) kontrendikedir.

Gebeliğin son trimestrinde kontrendikedir.

Kardiyovasküler risk

• NSAİİ’ler, ciddi kardiyovasküler trombotik olaylar, miyokard enfarktüsü ve inmerisklerinde ölümcül olabilecek artışlara sebep olabilirler. Bu risk kullanım süresiylebirlikte artabilir. Kardiyovasküler hastalığı olan veya kardiyovasküler hastalıkla ilgili riskfaktörü taşıyan hastalarda bu risk en yüksek düzeydedir.

• Etodolak’ın, koroner arter by-pass greft operasyonu geçirenlerde ameliyat öncesi vesonrası ağrı kesici olarak kullanılması kontraendikedir.

Gastrointestinal risk

• NSAİİ’ler, kanama, ülser, mide ya da bağırsak perforasyonu gibi ciddi gastrointestinaladvers etkilerle ilgili riskte ölümcül olabilecek artışlara sebep olabilir. Bu etkiler, kullanımsırasında her an, uyarıcı semptomlar göstermeden ortaya çıkabilir. Ciddi gastrointestinaletkiler için yaşlılar en büyük risk grubunu oluşturur.

Uyarılar: