ACTEMRA 80 mg/4 ml IV infüzyonluk çözelti konsantresi 4 flakon Gebelik

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Jerbera gebelik kategorisi C'dir. Jerbera hamilelik kategorisi, Jerbera gebelik kategorisi, Jerbera emzirme, Jerbera anne sütüne geçer mi, Jerbera laktasyon, Jerbera hamilelerde kullanımı, Jerbera ve bebek, Jerbera kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Jerbera doğum kontrol hapı; gebeliğin önlenmesi için kombine oral kontraseptiflerin tercih edildiği durumlarda, gebelikten korunma yöntemi olarak kullanılmaktadır.

İlaç Sınıfı

Ürogenital Sistem ve Cinsiyet Hormonları > Cinsiyet Hormonları ve Genital Sistem > Sistemik Hormonal Gebeliği Önleyici İlaçlar > Progestogen ve Estrogen Diğer Kombinasyonlar > Levonorgestrel + etinil estradiol

ATC Kodu

G03AB03

Etkin Madde

Etinil Estradiol 0.03 mg , Levonorgestrel 0.15 mg

Barkodu

8699839120373

Satış Fiyatı

4.59 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

7

Alternatif İlaç Sayısı

2

Sağlık Konuları

Doğum Kontrol Hapları

Durum

Aktif

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

ABA

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi X’dir

İlaç Formu

Draje

Geri Ödeme Durumu

Ödenmez

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye:

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon):

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar, tedavi süresince ve tedavi bitiminden 6 ay sonrasına kadar etkili doğum kontrol yöntemleri kullanmalıdırlar.

Gebelik dönemi:

ACTEMRA’nın gebe kadınlarda kullanımıyla ilgili yeterli veri yoktur. Maymunlar üzerinde yürütülen bir çalışma dismorfojenik bir potansiyele işaret etmemiştir, fakatyüksek dozda fazla sayıda spontan düşük /embriyo-fetal ölüm meydana gelmiştir (bkz.bölüm 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

ACTEMRA tıbbi gereklilik açıkça ortaya konmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi:

Tosilizumabın insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Tosilizumab’ın bir murin analoğunun emziren sıçanın sütüne geçtiği gözlemlenmiştir. Murin analoğu ile tedavi,juvenil sıçanda toksisiteye yol açmamıştır. Özellikle, iskelet gelişimi, immün fonksiyonve cinsel olgunlaşmada herhangi bir bozukluk olmamıştır. Emzirmenin durdurulupdurdurulmayacağına ya da ACTEMRA tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına/tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocukaçısından faydası ve ACTEMRA tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkatealınmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite:

Mevcut klinik dışı veriler, tosilizumab tedavisinin üreme yeteneği/fertilite üzerine etkisi olduğunu göstermemektedir.