ESMERON 50 mg 5 ml enj. sol. 10 flakon Etkileşimi

Schering Plough Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Esmeron etkileşimi, Esmeron etken madde, Esmeron yardımcı maddeler, Esmeron alkol, Esmeron etkileşim, Esmeron kullananlar, Esmeron dozu, Esmeron kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Aşağıda belirtilen ilaçların non-depolarizan nöromüsküler bloke eden ajanların etki şiddetini ve/veya süresini etkiledikleri gösterilmiştir.

Diğer ilaçların ESMERON üzerindeki etkileri;

Etki artışı:

- Halojenize uçucu anestetik ajanlar ESMERON’un nöromüsküler bloğunu kuvvetlendirirler. Etki yalnızca idame dozu ile beraber belirginleşir (bakınız bölüm 4.2). Antikolİnesteraz inhibitörleri ile bloğun geri dönmesi engellenebilir.

- Süksinilkolin ile entübasyon sonrası

- Kortikosteroidlerin ve ESMERON’un yoğun bakım ünitesinde uzun süreli eşlik eden kullanımı nöromüsküler bloğun süresinin uzamasına ya da miyopatiye yol açabilir (bakınız bölüm 4.4 ve 4.8).

Diğer ilaçlar:

- antibiyotikler: aminoglikosid, linkosamid ve polipeptid antibiyotikleri, akilamino-penisilin antibiyotikleri,

- diüretikler, kinidin ve kendi izomeri kinin, magnezyum tuzları, kalsiyum kanal bloke edici ajanlar, lityum tuzları, lokal anestezikler (lidokain intravenöz bupivakain epidural) fenİtoinin ya da B-bloke edici ajanların bolus uygulaması

Aminoglikozid, linkozamid, polipeptit ve Asilamino-penisilin antibiyotikler, kinidin, kinin ve magnezyum tuzlarının ameliyat sonrasında uygulamasından sonra rekürirazasyon bildirilmiştir.

Etki azalması:

- Fenİtoinin, ya da karbamazepinin kronik uygulamasından önce

- Proteaz inhibitörleri (gabeksat, ulinastatin)

Değişken etki:

- Diğer non-depolarizan nöromüsküler bloke edici ajanların ESMERON ile kombinasyon halinde uygulaması; uygulamanın sıralamasına ve kullanılan nöromüsküler bloke edici ajana bağlı olarak, nöromüsküler bloğun kuvvetlenmesine ya da zayıflamasına yol açabilir.

- ESMERON’un uygulamasından sonra verilen süksinilkolin, ESMERON’un nöromüsküler bloke edici etkisinin kuvvetlenmesine ya da zayıflamasına yol açabilir.

ESMERON’un diğer ilaçlar üzerindeki etkisi: