ESMAX 10 mg 28 film tablet Zararları

Aris Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Esmax zararları, Esmax önlemler, Esmax riskler, Esmax uyarılar, Esmax yan etkisi, Esmax istenmeyen etkiler, Esmax cinsel, Esmax etkileri, Esmax tedavi dozu, Esmax aç mı tok mu, Esmax hamilelik, Esmax emzirme, Esmax alkol, Esmax kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Daha sıklıkla tedavinin ilk bir veya iki haftalık bölümünde karşılaşılan advers etkiler genellikle tedavinin devam eden dönemlerinde şiddet ve sıklık açısından azalma gösterir.
SSRriarın bilinen istenmeyen yan etkileri ve ayrıca plasebo kontrollü klinik çalışmalarda essitalopram için bildirilen veya spontan olarak bildirilen pazarlama sonrası olaylar aşağıda sistem-organ sınıfı ve sıklığına göre listelenmiştir:

Sıklıklar klinik çalışmalardan alınmaktadır; plasebo kontrollü değildir. Sıklıklar şu şekilde tanımlanmaktadır; çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100, □ 1/10); yaygın olmayan (>1/1000, <1/100); seyrek (>1/10000, <1/1000); çok seyrek (<1/10000) veya bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

bozukluklan

reaksiyon

Hepato-bilier

bozukluklar

Hepatit

Üreme sistemi ve meme bozukluklan

Erkek:

ejakülasyon

bozulduğu,

iınpotans

Kadın:

metroraji,

menoraji

Kadın:

Galaktore

Erkek:

priapizm

Psikiyatrik

bozukluklar

Anksiyete, huzursuzluk anormal rüyalar Kadın ve erkek: libido azalması Kadın: Anorgazmi

Bruksizm, ajitasyon, sinirlilik. hali, panik atak, konfuzyonel durum

Agresvon, depersonalizasyon , halüsinasyon

Mani, intihar düşüncesi, intihar davranışı1

Essitalopram ile tedavi sırasında veya tedavinin kesilmesinden hemen sonra, intihar düşüncesi ve intihar davranışı sergileyen vakalar bildirilmiştir (bkz. Bölüm 4.4).

SSRI terapötik SLiııfi için rapor edilen advers olaylar: psikomotor

huzıırsuzl uk/akatizi (bkz. Bölüm 4.4) ve anoreksi.

Pazarlama sonrası dönemde çoğunlukla önceden kardiyak hastalığı olan hastalarda QT uzamasına ilişkin vakalar bildirilmiştir. Nedensel bir ilişki kurulamamıştır.

Tedavi kesildiğinde görülen kesilme belirtileri

SSRI/SNRriann özellikle aniden kesilmesi genellikle kesilme belirtilerine neden olur. Sersemlik hali, duyusal bozukluklar (parestezi ve elektrik şok hissi dahil), uyku bozuklukları (insomnia ve yoğun rüyalar dahil), ajitasyon veya anksiyete, bulantı ve/veya kusma, tremor, konfiizyon, terleme, baş ağrısı, diyare, palpitasyon, duygusal dengesizlik, initabilite ve görme bozuklukları en yaygın bildirilen reaksiyonlardır. Bu olaylar genellikle hafif ve orta şiddette ve kendini kısıtlayıcı özelliktedir fakat bazı hastalarda şiddetli olabilir ve/veya daha uzun sürebilirler.
Bundan dolayı essitalopram tedavisi daha fazla gerekli görülmediğinde tedavinin kesilmesi doz azaltılarak yavaş yavaş yapılmalıdır (bkz. Bölüm 4.2 ve Bölüm 4.4).