PEPTICER 15 mg 30 enterik mikropellet kapsül Gebelik

İlko Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Eucarbon gebelik kategorisi B'dir. Eucarbon hamilelik kategorisi, Eucarbon gebelik kategorisi, Eucarbon emzirme, Eucarbon anne sütüne geçer mi, Eucarbon laktasyon, Eucarbon hamilelerde kullanımı, Eucarbon ve bebek, Eucarbon kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Eucarbon; İnce bağırsaktaki parçalanma süreci, - Şişkinlik, - Bağırsak geçişinin yavaşlaması, - Bağırsaklarda tıkanıklık ile seyreden durumlar hariç tüm kabızlık türleri, - Bağırsaklarda aşırı derecede gaz birikimi, - Hemoroid ile ilgili kabızlık gibi rahatsızlıkların tedavilerinde kullanılır.

İlaç Sınıfı

Aktif karbon > İshal İlaçları, Barsak Antienflamatuar ve Antienfektifleri > Barsak Adsorbanları > Kömür Hazırlıkları > Aktif karbon

ATC Kodu

A07BA51

Etkin Madde

Nane Esansi 25 mg , Kükürt 50 mg , Rezene esansı 0.5 mg , Sinameki yaprağı 105 mg , Ravent ekstresi 25 mg , Aktif Karbon 180 mg

Barkodu

8699680160016

Geri Ödeme Kodu

A14708

Satış Fiyatı

25.82 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

18

Alternatif İlaç Sayısı

29

Sağlık Konuları

Hazımsızlık , Mide Yanması , Ülser , Ülseratif Kolit

SGK Kodu

SGKFAI

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

ACY

Eşd. ilaç grubu

E035B

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi B’dir

İlaç Formu

Kapsül

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda etkin doğum kontrolü uygulanmasına gerek yoktur.

Gebelik dönemi

Lansoprazol için, gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / embriyonal / fetal gelişim / doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunugöstermemektedir.

Bu sebeple gebelik döneminde lansoprazol kullanımı önerilmemektedir.

Laktasyon dönemi

Lansoprazol ve metabolitlerinin deney hayvanlarında anne sütüne geçtiği saptanmıştır ancak insan sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Birçok ilacın anne sütüne geçtiğibilindiğinden, anne sütü alan bebeklerde ciddi yan etkiye yol açma potansiyeli ve hayvançalışmalarında karsinojenite potansiyeline sahip olduğu saptandığından, ilacın anne içinönemi de düşünülerek; emziren annelerde emzirmenin mi, yoksa tedavinin mi kesileceğinekarar verilmelidir.

Üreme yeteneği/Fertilite

Lansoprazolün, 150 mg/kg/gün oral dozlarda (vücut yüzey alanına göre önerilen insan dozunun 40 katı) uygulandığı dişi ve erkek sıçanlarda fertilite ve üreme performansı üzerinebir etkisi görülmemiştir.

Hamile sıçanlara maksimum 150 mg/kg/gün (vücut yüzey alanına göre önerilen insan dozunun 40 katı) ve hamile tavşanlara 30 mg/kg/gün (vücut yüzey alanına göre önerilen insandozunun 16 katı) oral dozlarda uygulandığı teratojenite çalışmalarında fertilitenin bozulmasıveya fetüs hasarını gösteren herhangi bir veri saptanmamıştır.