MEROSID 500 mg IV enjektabl toz içeren 1 flakon Gebelik

Sandoz Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Candecard gebelik kategorisi B'dir. Candecard hamilelik kategorisi, Candecard gebelik kategorisi, Candecard emzirme, Candecard anne sütüne geçer mi, Candecard laktasyon, Candecard hamilelerde kullanımı, Candecard ve bebek, Candecard kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Candecard 8 mg Kandesartan Sileksetil etken maddesine sahiptir. Candecard 8 mg yüksek tansiyon yani hipertansiyon hastalığında ve kalp kası fonksiyonlarının azaldığı kalp yetmezliği olan kişilerde ADE inhibitörü grubu ilaçlara ilave olarak ya da ADE inhibitörü grubundaki ilaçlar olmadan tek başına kullanılır.

İlaç Sınıfı

Kalp Damar Sistemi > Renin - Anjiyotensin Sistemi > Anjiyotensin II Antagonistleri > Anjiyotensin II Antagonistleri > Kandesartan

ATC Kodu

C09CA06

Etkin Madde

Kandesartan Sileksetil 8 mg

Barkodu

8699516012625

Geri Ödeme Kodu

A13631

Satış Fiyatı

24.08 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

14

Alternatif İlaç Sayısı

21

Sağlık Konuları

Kalp Yetmezliği , Yüksek Tansiyon

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKF7U

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

24 ay

NFC kodu

AAA

Eşd. ilaç grubu

E239A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi X’dir

İlaç Formu

Tablet

Geri Ödeme Durumu

Ödenir

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Meropenem için, gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/ embriyonal / fetal gelişim / doğum yada doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan yada dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir (bkz. Kısım 5.3).

Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır.

Gebelik dönemi

MEROSİD’in insanlarda gebelikle ilgili güvenilirliği değerlendirilmemiştir. Bu nedenle, MEROSİD gebelik döneminde kullanımı tavsiye edilmez ancak potansiyel yarar fetus ve anne üzerindeki potansiyel riskten fazlaysa kullanılmalıdır. Ancak her durumda doktor gözetiminde kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Meropenem’in insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, meropenem’in sütle atıldığını göstermektedir. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da MEROSİD tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına/ tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve MEROSİD tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite