ENEAS 10/20 mg 30 tablet {Solvay} Dozu

Solvay Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Eneas dozu, Eneas dozaj, Eneas doz aşımı, Eneas uygulama, Eneas kullanım şekli, Eneas kullanımı, Eneas kullanım süresi, Eneas açmı tokmu, Eneas nedir, Eneas ne için kullanılır, Eneas nasıl kullanılır, Eneas faydaları, Eneas etkileri, Eneas günde kaç kez, Eneas sabah mı akşam mı, Eneas fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji:

Yetişkin dozu günde 1 tablettir.
Uygulama şekli:

Yeterli miktarda su ile yutulmalıdır. Tabletler, yutulmadan önce parçalanmamalı ve ezilmemelidir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek yetmezliği:

ENEAS, ciddi böbrek yetmezliği olan hastalarda (kreatinin klirensi < 10 ml/dakika) veya hemodiyaliz tedavisi gören hastalarda kontrendikedir (bakınız 4.3 ve 4.4).

Karaciğer yetmezliği:

ENEAS, ağır hepatik yetmezliği olan hastalarda kontrendikedir (bakınız 4.3). Hafif veya orta derecede hepatik yetmezliği olan hastalarda ne enalapril ne de nitrendipin ile monoterapi kontrendike değildir, fakat bu vakalarda ENEAS’ın verilmesine ilişkin bilgi bulunmamaktadır. Bu yüzden ENEAS bu hastalara dikkatle verilmelidir (bakınız 4.4).

Pediyatrik popülasyon ve gençler:

Çocuklarda ve gençlerde ENEAS’ın kullanılması hususunda veri olmadığından bu gruptaki hastalara bu ilacın verilmemesi önerilir.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Şimdiye kadar bu kombinasyon ile doz aşımı bildirilmemiştir. ENEAS ile doz aşımının en muhtemel belirtisi hipotansiyondur.

Tedavi: Birincil detoksifikasyon (mümkünse ilk 30 dakika içinde) mide yıkanması, adsorbanlar ve/veya sodyum sülfat ile yapılır. Hayati fonksiyonlar izlenmelidir.

Hipotansiyon durumunda, hasta şok pozisyonunda tutulmalı ve başlangıçta tuz ve hacim takviyesi yapılmalıdır. Cevap alınmazsa, katekolaminler intravenöz yoldan verilmelidir. Anjiyotensin II ile tedavi düşünülebilir. Bradikardi atropin ile tedavi edilmelidir. Pacemaker kullanımı düşünülebilir.

Serum elektrolit ve serum kreatinin konsantrasyonları sürekli izlenmelidir. Enalapril 62 ml./dak. hızda diyaliz edilebilir, fakat yüksek akışlı poliakrilonitril zarlarının kullanımından kaçınılmalıdır (bakınız 4.4).