ENBREL 25 mg/flakon 4 flakon Endikasyonları

Pfizer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Enbrel endikasyonları, Enbrel tedavisi, Enbrel ne işe yarar, Enbrel neye yarar, Enbrel ne için kullanılır, Enbrel nedir, Enbrel faydaları, Enbrel ne ilacı, Enbrel ne zaman kullanılır, Enbrel kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

ENBREL yetişkinlerde metotreksat dahil (kontrendike değil ise), hastalığı modifıye edici antiromatizmal ilaçlara yeterli cevap alınamayan durumlarda tek başına veya metotreksat ile birlikte aktif romatoid artrit kontrolünde kullanılır.

ENBREL® önceden metotreksat ile tedavi edilmemiş yetişkinlerde ciddi, aktif ve ilerleyen romatoid artrit kontrolünde kullanılır.

®

Romatoid artrit hastalarında, tek başına veya metotreksat ile birlikte ENBREL kullanımında X-

ışınları ile ölçüm sonuçları hastalık ile ilgili yapısal zararın ilerlemesinin yavaşladığını göstermiştir.

®

ENBREL ayrıca, metotreksata yeterli cevap alınamayan veya metotreksatı tolere edemeyen 4-17 yaş arası çocuklarda aktif poliartiküler tip juvenil kronik artrit tedavisinde endikedir. ENBREL®, yetişkinlerde hastalığı modifiye edici antiromatizmal ilaçlara yeterli cevap alınamayan durumlarda aktif ve ilerleyen psoriatik artrit tedavisi için kullanılır. ENBREL®’in psöriatik artritli hastalarda fiziksel fonksiyonu iyileştirdiği ve hastalığın poliartiküler simetrik alt tipinde radyolojik hasarın ilerleme hızını azalttığı gösterilmiştir.

ENBREL® erişkinlerde konvansiyonel tedaviye yeterli cevap alınamayan ağır aktif ankilozan spondilitin tedavisinde endikedir.