ENALAP 10 mg 20 tablet Nedir

Saba Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Enalap nedir, Enalap ne için kullanılır, Enalap ne ilacı, Enalap neye yarar, Enalap ne işe yarar, Enalap neye iyi gelir, Enalap kullananlar, Enalap kullanımı, Enalap uygulama, Enalap etkileri, Enalap faydaları bilgilerini içerir.

2.ENALAP nedir ve ne için kullanılır?

ENALAP anjiyotensin dönüştürücü enzim inhibitörleri (ACE inhibitörleri) adlı ilaç sınıfının bir üyesidir.

ENALAP beyaz, çentikli, düzgün yüzeyli, kokusuz tabletlerdir. Her bir tabletin içinde 10 mg enalapril maleat bulunmaktadır. 20 tabletlik ambalajlarda kullanıma sunulmuştur.

ENALAP aşağıdaki durumlarda kullanılmaktadır:

• Yüksek kan basıncı (hipertansiyon) tedavisi

• Kalp fonksiyonunda zayıflığın (semptomatik kalp yetmezliği) tedavisi

• Semptomatik kalp yetmezliğinin önlenmesi

Kalp yetmezliği belirtileri olan hastaların pek çoğunda ENALAP kalp yetmezliğinin kötüleşmesini yavaşlatır, kalp yetmezliği nedeniyle hastaneye başvurma ihtiyacını azaltır ve hastalardan bazılarının daha uzun yaşamasına yardımcı olur.

Belirtilerin gelişmesinden önce kalp yetmezliğinin erken evresindeki pek çok hastada ENALAP kalp fonksiyonunun zayıflamasını önlemeye ve belirtilerin (örn., nefes darlığı, yürüme gibi hafif fiziksel aktivitelerden sonra yorulma veya ayak bileklerinde ve ayaklarda şişlik) gelişimini yavaşlatmaya yardımcı olur. Bu hastalarda kalp yetmezliğine bağlı hastanede yatış süresi daha kısa olabilir.