EMSELEX 7.5 mg 28 uzatılmış salım tablet Uyarılar

Vld Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Emselex uyarılar, Emselex zararları, Emselex önlemler, Emselex riskler, Emselex yan etkisi, Emselex alerji, Emselex alkol, Emselex hamileler, Emselex emzirme, Emselex araç kullanımı, Emselex fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

EMSELEX, otonomik nöropatisi, hiatus hemiası, klinik bakımdan önemli mesane çıkım obstrüksİyonu, idrar retansiyonu riski, şiddetli kabızlığı veya pilor stenozu gibi gastrointestinal obstrüktif hastalıkları olan hastalara ihtiyatla verilmelidir.

EMSELEX, dar açılı glokom nedeniyle tedavi görmekte olan hastalarda ihtiyatla kullanılmalıdır (bkz. Bölüm 4.3).

EMSELEX ile tedaviden önce sık idrara çıkmanın diğer sebepleri (kalp yetmezliği veya renal hastalık) değerlendirilmiş olmalıdır. İdrar yolu enfeksiyonu varsa uygun bir antibakteriyal tedavi başlatılmalıdır.

EMSELEX azalmış gastrointestinal motilite riski, gastro-ösefagal reflüsü olan ve/veya eşzamanlı olarak ilaç (oral bifosfonatlar gibi) kullanan hastalarda ösefajite neden olabileceği veya mevcut olanı şiddetlendirebileceği için ihtiyatla kullanılmalıdır.

Nörojenik nedenle detrusör aşırı aktivitesi olan hastalarda güvenlilik ve etkini iliği henüz oluşturulmamıştır.

Önceden kardiyak hastalığı olan hastalarda antimuskarinik ler reçetelendiğinde dikkatle kullanılmalıdır.

Diğer antimuskariniklerle olduğu gibi hastalara, dil ya da larofarinkste ödem veya solunum güçlüğü yaşamaları durumunda EMSELEX’i bırakmaları ve acilen tıbbi yardım almaları talimatı verilmelidir (bkz. Bölüm 4.8).

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Emselex'in araç ve makine kullanma yeteneği üzerindeki etkilerinin incelendiği herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Ancak EMSELEX, baş dönmesi ya da görüş bulanıklığı gibi etkiler yaratabilirler. Hastalar bu advers olayları yaşarlarsa, araç ya da makine kullanmamalı ya da dikkat gerektiren diğer işleri yapmamalıdır.