EMSELEX 7.5 mg 28 uzatılmış salım tablet {Novartis} Dozu

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Emselex dozu, Emselex dozaj, Emselex doz aşımı, Emselex uygulama, Emselex kullanım şekli, Emselex kullanımı, Emselex kullanım süresi, Emselex açmı tokmu, Emselex nedir, Emselex ne için kullanılır, Emselex nasıl kullanılır, Emselex faydaları, Emselex etkileri, Emselex günde kaç kez, Emselex sabah mı akşam mı, Emselex fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/Uygulama sıklığı ve süresi:

Yetişkinler için önerilen başlangıç dozu, bütün hastalarda günde 7.5 miligramdır. Semptomların giderilmesine daha fazla ihtiyaç duyan hastalarda bu doz, her hastada elde edilen bireysel terapötik yanıt temel alınarak, tedavi başlangıcından 2 hafta sonrası kadar erken bir sürede günde 15 miligrama yükseltilebilir.

Uygulama şekli:

EMSELEX uzatılmış salımlı tabletler günde bir defa, bir miktar sıvıyla yutularak alınmalıdır.

Aç ya da tok karnına alınabilen tabletler, bütün olarak yutulmalı, çiğnenmemeli, bölünmemeli veya ezilmemelidir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği: Böbrek yetmezliği olan hastalarda herhangi bir doz ayarlanmasına ihtiyaç yoktur (bkz. Bölüm 5.2).

Karaciğer yetmezliği: Bu popülasyonda artmış bir maruziyet riski mevcuttur (bkz. Bölüm 5.2), ancak hafif karaciğer yetmezliği (Child Pugh A) olan hastalarda herhangi bir doz ayarlamasına gerek yoktur. Orta şiddette (Child Pugh B) karaciğer yetmezliği olan hastalarda günlük EMSELEX dozu, 7.5 miligramı aşmamalıdır. Şiddetli karaciğer yetmezliği (Child Pugh C) olan hastalarda EMSELEX kullanılması önerilmez.

Pediyatrik popülasyon: Çocuklarda herhangi bir çalışma gerçekleştirilmemiştir. Bu nedenle, daha fazla bilgi elde edilene kadar, EMSELEX’in çocuklarda kullanılması önerilmemektedir.

Doz aşımı ve tedavisi

Darifenasin doz aşımı, şiddetli antikolinerjik etkilere yol açabilir ve buna göre tedavi edilmelidir. Tedavide antikolinerjik semptomların, dikkatli tıbbi gözetim altında ortadan kaldırılması hedef alınmalıdır. Fizostigmin gibi ilaçlar, bu gibi semptomların tersine çevrilmesinde yardımcı olabilir.