EMADINE % 0.05 5 ml oftalmik solüsyon Zararları

Liba Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Emadine zararları, Emadine önlemler, Emadine riskler, Emadine uyarılar, Emadine yan etkisi, Emadine istenmeyen etkiler, Emadine cinsel, Emadine etkileri, Emadine tedavi dozu, Emadine aç mı tok mu, Emadine hamilelik, Emadine emzirme, Emadine alkol, Emadine kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

696 hastayı içeren 13 klinik çalışmada EMADINE 42 güne kadar iki göze birden günde 1-4 defa uygulandı. Klinik denemelerde, hastaların yaklaşık %7’sinde EMADINE ile ilişkili advers ilaç reaksiyonu meydana geldi; yine de, bu hastaların %1’den daha azı bu advers reaksiyonlar nedeniyle tedaviyi bıraktı. Klinik denemelerde ciddi oftalmik veya sistemik advers reaksiyon gözlenmedi. En sık görülen advers ilaç reaksiyonu göz ağrısıydı ve toplam %2 insidansla bildirildi.

Aşağıda listelenen advers reaksiyonlar klinik çalışmalarda veya pazarlama sonrası deneyimlerde gözlendi, sistem organ sınıfına göre sınıflandırıldı.

Advers etkiler çok yaygın (>1/10), yaygın (>1/100 ila <1/10), yaygın olmayan (>1/1000 ila <1/100), seyrek (>1/10000 ila <1/1000), çok seyrek (<1/10000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor) olarak listelenmiştir.

Kardiyak hastalıklar

Bilinmiyor: Taşikardi.

Sinir sistemi hastalıkları

Yaygın: Baş ağrısı. Yaygın olmayan: Sinüs baş ağrısı, disguzi.

Göz hastalıkları

Yaygın:

Göz ağrısı, göz iritasyonu, bulanık görme, gözde kaşıntı, kuru göz, korneal renklenme, konjunktival hiperemi, Yaygın olmayan:

Korneal infiltratlar, gözlerde yabancı cisim hissi, lakrimasyon artışı, astenopi, oküler hiperemi.

Deri ve deri altı doku hastalıkları

Yaygın olmayan: Kızarıklık.

Psikiyatrik hastalıkları