DELAKET 30 mg 28 tablet Gebelik

Pierre Fabre Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Navelbine gebelik kategorisi X'dir. Navelbine hamilelik kategorisi, Navelbine gebelik kategorisi, Navelbine emzirme, Navelbine anne sütüne geçer mi, Navelbine laktasyon, Navelbine hamilelerde kullanımı, Navelbine ve bebek, Navelbine kullanımı bilgilerini içerir.

Kısa İlaç Bilgisi

Navelbine 50 mg; küçük hücreli olmayan akciğer kanseri ve metastatik meme kanserinde kullanılmaktadır.

İlaç Sınıfı

Vinorelbin > Antineoplastik İlaçlar (Kanser İlaçları) > Alkaloidler ve Diğer Doğal İlaçlar (64 ilaç) > Vinka Alkaloidleri ve Analogları > Vinorelbin

ATC Kodu

L01CA04

Etkin Madde

Vinorelbin 10 mg/ml

Barkodu

8699749770026

Geri Ödeme Kodu

A05307

Satış Fiyatı

62.01 TL [ 18 Nisan 2018 ]

Original / Jenerik

Orjinal

Reçete Durumu

Beyaz Reçeteli

Eşdeğer İlaç Sayısı

87

Alternatif İlaç Sayısı

3

Sağlık Konuları

Akciğer Kanseri , Meme Kanseri , Yumurtalık Kanseri

Durum

Aktif

SGK Kodu

SGKFVD

İmal veya İthal

Ithal

Raf Ömrü / Son Kullanma Tarihi

36 ay

NFC kodu

FPC

Eşd. ilaç grubu

E532A

Gebelik Kategorisi

İlacın gebelik kategorisi D’dir

İlaç Formu

Flakon

Geri Ödeme Durumu

Ödenmez

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi X

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlar tedavi süresince uygun etkili doğum kontrolü uygulamak zorundadırlar.

Gebelik dönemi

ADE inhibitörlerinin kullanımı gebeliğin ilk trimesterinde önerilmez (bkz. Bölüm 4.4). ADE inhibitörlerinin gebeliğin ikinci ve üçüncü trimesterinde kullanılması kontrendikedir (bkz.Bölüm 4.3 ve 4.4).

Gebeliğin ilk trimesterinde ADE inhibitörü maruziyeti ile teratojenik risk arasındaki bağlantıya dair epidemiyolojik kanıtlar bir yargıya götürücü sonuçlar sunmamakla birlikte küçük bir risk artışı dışlanamaz.

Bir gebelik planlanıyorsa hekim hemen haberdar edilerek, bir ADE inhibitörü ile tedaviye devam etmek zorunlu değilse gebelikte kullanımı güvenli olduğu kanıtlanmış alternatif tedaviler kullanılmalıdır.

Gebelik tanısı konulduğunda ADE inhibitörü tedavisi derhal kesilerek eğer uygunsa alternatif bir tedavi başlatılmalıdır .

Gebeliğin ikinci ve üçüncü trimesterinde ADE inhibitörlerine maruz kalan kadınlarda fetal toksisite (azalmış renal fonksiyon, oligohidramniyoz, kafatası osifıkasyonunda retardasyon) ve neonatal toksisite (renal yetmezlik, hipotansiyon, hiperkalemi) ortaya çıkabileceği bilinmektedir .

Gebeliğin ikinci trimesterinden itibaren ADE inhibitörü maruziyeti ortaya çıkarsa renal fonksiyonlann ve kafatasının ekografık değerlendirmesi önerilir.

Anneleri ADE inhibitörü alan yeni doğanlar hipotansiyon açısından dikkatle izlenmelidir (bkz. Bölüm 4.3 ve 4.4).

Laktasyon dönemi

DELAKET’in laktasyon döneminde kullanımı ile ilgili veri bulunmadığından, DELAKET laktasyon sırasında özellikle de yenidoğan ve prematüre bebeklerin emzirilmesi sırasında önerilmez ve laktasyon sırasında güvenlilik profili kanıtlanmış alternatif tedaviler tercih edilmelidir.

Üreme yeteneği/Fertilite

Veri yoktur.