EISEFERON 40 mg/5 ml oral çözelti 10 kaşık Uyarılar

Berat Beran Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Eiseferon uyarılar, Eiseferon zararları, Eiseferon önlemler, Eiseferon riskler, Eiseferon yan etkisi, Eiseferon alerji, Eiseferon alkol, Eiseferon hamileler, Eiseferon emzirme, Eiseferon araç kullanımı, Eiseferon fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Çocuklann ulaşamayacağı yerlerde saklanmalıdır.

Demir eksikliği veya demir eksikliği anemisinin temelinde yer alabilecek hastalıklar tespit edilmeli ve bu hastalıklar uygun şekilde tedavi edilmelidir.

Tolerans veya bağımlılık riski açısından özel bir uyan yoktur. Sürekli kanama, menoraji veya hamilelik durumlan haricinde tedavi süresi 6
aydan uzun olmamalıdır.

Nadir kalıtımsal fruktoz intoleransı, glukoz-galaktoz malabsorbsiyon veya sukroz-izomaltaz yetmezliği problemi olan hastalann bu ilacı kullanmamalan gerekir.

İçeriğinde, gecikmiş aleıjik reaksiyona sebep olabilecek metil paraben sodyum, propil paraben sodyum bulunmaktadır.

Bu tıbbi ürün her 5 mL’ sinde 1.27 mg sodyum ihtiva eder. Bu dozda sodyuma bağlı herhangi bir yan etki beklenmemektedir.

İçeriğindeki demir nedeniyle dışkı renginde koyulaşmaya neden olabilir.

6
yaş altı çocuklarda demir içeren ürünlerin yanlışlıkla 60 mg/kg dozunda (1.5 kaşık/kg) alınması/yutulması fatal (ölümcül) zehirlenmelere yol açar. Bu nedenle bu ilaçlar çocuklann erişemeyeceği yerlerde saklanmalıdır.

Aşağıdaki Durumlarda Kullanımı Dikkatle Değerlendirilmelidir:

Alkolizm, hepatit, aktif infeksiyoz durumlar, enterit, kolit, divertikülit ve ülseratif kolit gibi intestinal sistemin inflamatuar durumlan, pankreatit ve peptik ülser.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanımına olumsuz bir etkisi yoktur.