EDOLAR FORT 400 mg 10 film tablet Kontrendikasyonları

Mustafa Nevzat Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Edolar Fort Kontrendikasyonları, Edolar Fort Sakıncaları, Edolar Fort etkileri, Edolar Fort alerji, Edolar Fort kullanım alanları, Edolar Fort zararları, Edolar Fort belirtileri, Edolar Fort kullanım süresi, Edolar Fort kullanım şekli, Edolar Fort etken maddesi bilgilerini içerir.

Kontrendikasyonlar

^ EDOLAR FORT, etodolak’a veya tabletin içerdiği herhangi bir maddeye karşı aşırı

duyarlı olduğu bilinen hastalarda kontrendikedir.

EDOLAR FORT, olası çapraz reaksiyonlarından dolayı aspirin, ya da diğer non steroidal antiinflamatuvar ilaçlar İle tedavi sırasında alerjik reaksiyonlar gelişen hastalarda ya da akut astım, rinit, ürtiker geçmişi olan hastalarda kullanılmamalıdır.

Ayrıca, daha önceki NSAİ ilaçlarla tedavi ile İlgili gastrointestinal kanama veya perforasyon geçmişi bulunan hastalarda kullanılmamalıdır.

EDOLAR FORT, ciddi kalp yetmezliği olan hastalarda, bypas ve kalp ameliyatından hemen önce veya sonra kullanılmamalıdır.

Etodolak ayrıca aktif peptik ülseri olanlarda veya peptik ülser hastalığı geçmişi olanlar hastalarda (diğer non steroidal anti inflamatuvar ilaçların sebep olduğu gastrointestinal hemoraji de dahil) kontrendikedir.

£

Gebeliğin son trimestrinde kontrendikedir.