EDICIN 500 mg IV enjeksiyon için liyofilize toz içeren 10 flakon Endikasyonları

Sandoz Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Edicin endikasyonları, Edicin tedavisi, Edicin ne işe yarar, Edicin neye yarar, Edicin ne için kullanılır, Edicin nedir, Edicin faydaları, Edicin ne ilacı, Edicin ne zaman kullanılır, Edicin kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

Vankomisin, Nacordia orientalis’in {eskiden Streptomyces orientalis olarak bilinen) belli suşlarından elde edilen amfoterik glikopeptit yapısında bir antimikrobiyal maddedir. Vankomisinin, bir çok gram pozitif organizmalara karşı bakterisidal etkisi vardır.

Vankomisin, penisilin ve sefalosporinler gibi daha az toksik olan diğer etkili antimikrobial ilaçlann tedavi edemediği, duyarlı gram pozitif organizmalann, yaşamı tehdit eden potansiyel enfeksiyonlarında kullanılmaktadır. Vankomisin. yaklaşık olarak tüm stafılokokların duyarlı olduğu bir ilaçtır, spesifik bir endikasyonun olduğu hastalarda direncin ortaya çıkma olasılığım en aza indirmek için kullanılır. Vankomisin, metisiline duyarlı stafılokokal enfeksiyonda bir seçenektir.

Stafılokokal Enfeksiyonlar

Vankomisin, penisilin ve sefalosporin tedavisi alamayan veya bu tedavilere cevap vermeyen veya metisilin içeren diğer antibiyotiklere dirençli olan stafılokok enfeksiyonu olan hastalarda kullanışlıdır. Vankomisin. stafılokokal endokardit tedavisinde ve dental veya cerrahı operasyonlardan dolayı risk altında olan hastalarda endokardite karşı proflaksık olarak tek başına başarılı olarak kullanılmıştır.

Vankomisinin etkililiği, osteomiyelit, pnömoni. septisemi ve yumuşak doku enfeksiyonlannı da içeren stafılokokların yol açtığı diğer enfeksiyonlarda belgelendirilmiştir.

Psödomembranöz kolit ve stafılokokal enterokolit

Vankomisin gastrointestinal kanaldan emilmediği için, ciddi derecedeki antibiyotik ile ilgili psödomembranöz kolit (genellikle Clostridium difficiie ile ilgili) ve stafılokokal enterokolitin olduğu hastalarda oral vankomisin endikedir. Psödomembranöz kolitin tekrar etme olasılığı vardır ve genellikle vankomisin kesildikten 4-21 gün sonra ortaya çıkar. Hastalann oral vankomisinin ikinci kürüne cevap verdikleri görülmektedir.

İntravenöz vankomisin bu endikasyonlar için etkisizdir.

Diğer tipteki enfeksiyonlarda oral yolla uygulanan vankomisin etkili değildir. Gerekirse eş zamanlı olarak intravenöz uygulama yapılabilir.