ECTOPIX %0.1 çözelti (20ML) Uyarılar

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ectopix uyarılar, Ectopix zararları, Ectopix önlemler, Ectopix riskler, Ectopix yan etkisi, Ectopix alerji, Ectopix alkol, Ectopix hamileler, Ectopix emzirme, Ectopix araç kullanımı, Ectopix fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Glukukokortikoidler, özellikle de çocuklarda mümkün olan en düşük dozda kullanılmalıdır. Sadece istenen terapötik etkiye ulaşmak ve bu etkiyi korumak için gerekli olan süre boyuncakullanılmalıdır.

Bakteriyel enfekte olmuş deri hastalıkları ve/veya sistemik mantar enfeksiyonlarında, ayrıca ek spesifik bir tedavi gereklidir.

Topikal glukokortikoid kullanımına bağlı olarak, lokal deri enfeksiyonları oluşma potansiyeli artabilir.

ECTOPİX’in çocuklarda kullanımı hakkında henüz klinik veri bulunmamaktadır.

ECTOPİX kullanılırken, gözlerle ve açık derin yaralarla ve mukoza ile temas etmemesine dikkat edilmelidir. ECTOPİX yanıcı özelliğe sahiptir; açık alev yanında uygulanmamalıdır.

Topikal kortikosteroidlerin özellikle oklüzyon altında, geniş bir alana tatbik edilmeleri veya uzun süreli uygulamaları, sistemik yan etki riskini belirgin bir şekilde artırır.

Geniş cilt alanları tedavi edilirken, emilim veya sistemik etki olasılığı tamamen yok edilemeyeceğinden dolayı tedavi süresi olabildiğince kısa tutulmalıdır.

Diğer glukokortikoidlerde de olduğu gibi, bilinçsiz kullanım, klinik belirtileri gizleyebilir.

Sistemik kortikoidlerde olduğu gibi, lokal kortikoidlerin kullanılması ile de (örn. yüksek doz veya uzun süre geniş bir alana tatbik edilmeleri, kapalı pansuman veya göz çevresindeki deriyeuygulanmaları sonucu) glokom gelişebilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

ECTOPİX’ in araç veya makine kullanma becerisinin üzerine herhangi bir etkisi yoktur.