EBRANTIL 50 mg IV enjeksiyonluk çözelti içeren 5 ampül Uyarılar

Takeda Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ebrantil uyarılar, Ebrantil zararları, Ebrantil önlemler, Ebrantil riskler, Ebrantil yan etkisi, Ebrantil alerji, Ebrantil alkol, Ebrantil hamileler, Ebrantil emzirme, Ebrantil araç kullanımı, Ebrantil fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

EBRANTİL’in aşağıdaki durumlarda kullanımında özellikle dikkatli olunmalıdır:

- Aort veya mitral kapak stenozu gibi mekanik bir fonksiyon bozukluğundan, pulmoner emboliden veya perikardiyal bir hastalık nedeniyle kalbin işlevinin bozulmasından kaynaklanan kalp yetmezliği

- Çocuklar (bu hasta grubunda çalışma yapılmamıştır)

- Karaciğer yetmezliği olan hastalar

- Orta ila ciddi böbrek yetmezliği

- Yaşlı hastalar

- Eşzamanlı olarak simetidin kullanan hastalar

Eğer hastaya önceden diğer antihipertansif ilaç(lar) uygulanmış ise, önceki tedavinin etkisini göstermesi için yetecek bir süre beklemeden EBRANTİL uygulanmamalıdır. Böyle bir durumda, EBRANTİL dozunu uygun olduğu şekilde azaltmak gerekir.

Kan basıncının çok hızlı bir şekilde düşmesi bradikardiye ya da kalbin durmasına neden olabilir.

Fosfodiesteraz-5 (PDE-5) inhibitörleri (örneğin; sildenafil, tadalafıl, vardenafıl) ve urapidilin birlikte kullanımı bazı hastalarda semptomatik hipotansiyona neden olabilir. Hastada postüral hipotansiyon gelişimi riskini asgariye indirmek için; hasta PDE-5 inhibitörü ile tedaviye başlamadan önce alfa-bloker tedavisinde stabil olmalıdır.

Tamsulosin ile tedavi uygulanan bazı hastalarda katarakt ameliyatı sırasında “intraoperatif gevşek iris sendromu”nun (IFIS) ortaya çıktığı gözlemlenmiştir. Başkan -1 Bloker’ler bağlamında münferit vakalar rapor edilmiş olup, bu nedenle bu sınıfa özgü bir etki olasılığı mevcuttur. IFIS, katarakt ameliyatı sırasında komplikasyonlarda artışa

neden olabileceğinden oftalmolog ameliyat öncesinde eşzamanlı olarak veya daha önceden a-1 Bloker kullanıldığından haberdar edilmelidir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Bireyler arasında tedaviye yanıt çok değişken olabildiğinden; insanların tepki hızlarında, araç ve makine kullanmalarını ya da güvenli bir şekilde çalışmalarını etkileyebilecek düzeyde bozukluklar oluşabilmektedir. Bu etkiler özellikle tedaviye yeni başlanan, dozun artırıldığı ya da ilacın değiştirildiği dönemlerde ve birlikte alkol alındığında daha belirgin olduğu için dikkatli olunmalıdır.