EBETAXEL EBEWE 30mg/5ml enjektabl Gebelik

Ebv Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ebetaxel gebelik kategorisi D'dir. Ebetaxel hamilelik kategorisi, Ebetaxel gebelik kategorisi, Ebetaxel emzirme, Ebetaxel anne sütüne geçer mi, Ebetaxel laktasyon, Ebetaxel hamilelerde kullanımı, Ebetaxel ve bebek, Ebetaxel kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Gebelik Kategorisi: D.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çeşitli deneysel modellerde paklitakselin teratojen, embriyotoksik ve mutajen olduğu gösterilmiştir. Bu nedenle üreme dönemindeki erkek ve bayan hastalar ve partnerleri tedavinin bitiminden itibaren en az 6 ay süreyle etkin doğum kontrol yöntemleri kullanmalıdırlar. Erkek hastalar paklitaksel tedavisi nedeniyle oluşabilecek geri dönüşsüz infertilite olasılığından dolayı, tedavi öncesinde spermlerinin dondurularak saklanabileceği konusunda bilgilendirilmelidir.

Gebelik dönemi

EBETAXEL gebe bir kadına verildiğinde fetusa zarar verebilir. EBETAXEL’in tavşanlarda embriyo ve fetus üzerinde toksik olduğu ve sıçanlarda fertiliteyi azalttığı da gösterilmiştir.
Gebe kadınlarda yapılmış çalışma yoktur. Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar, EBETAXEL ile tedavi sırasında gebe kalmaktan kaçınmaları konusunda uyarılmalıdırlar.
Eğer EBETAXEL gebelik sırasında kullanılırsa veya hasta bu ilacı alırken gebe kalırsa hasta muhtemel tehlike konusunda bilgilendirilmelidir.

Laktasyon dönemi

Paklitakselin insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. EBETAXEL ile tedavi sırasında emzirme durdurulmalıdır.

Üreme yeteneği /Fertilite