CYCLOGEST 400 mg 15 ovül Gebelik

Assos Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cyclogest gebelik kategorisi B'dir. Cyclogest hamilelik kategorisi, Cyclogest gebelik kategorisi, Cyclogest emzirme, Cyclogest anne sütüne geçer mi, Cyclogest laktasyon, Cyclogest hamilelerde kullanımı, Cyclogest ve bebek, Cyclogest kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik Kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/ Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

CYCLOGEST®’in çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar ve doğum kontrol yöntemleri üzerindeki etkisi bilinmemektedir.

Gebelik dönemi

CYCLOGEST® için, gebeliklerde maruz kalmaya ilişkin klinik veri mevcut değildir, İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir. CYCLOGEST®’in endikasyonlanna göre, hamile kadınlarda uygulanması öngörülmemektedir. Progesteron, doğal bir hormon olduğundan hamile bir kadında yan etki oluşturması beklenmemektedir. Ancak, gebelikte kullanımına ilişkin yapılmış kontrollü çalışmalar bulunmamaktadır. Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır. Bu dönemde ilaç kullanımı yalnızca fayda/yarar ilişkisinin dikkatlice değerlendirildiği hekim karan iledir.

Laktasyon dönemi

Progesteron vücutta doğal olarak bulunan bir hormon olduğu için süte geçmektedir. Ancak, laktasyon döneminde kullanımına ilişkin yapılmış kontrollü çalışmalar bulunmamaktadır. Laktasyon döneminde ilaç kullanımı yalnızca fayda/yarar ilişkisinin dikkatlice değerlendirildiği hekim karan iledir.

Üreme yeteneği/Fertilite