DROFLU COLD 20 tablet { 8699580010312 } Kontrendikasyonları

Drogsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Droflu Cold Kontrendikasyonları, Droflu Cold Sakıncaları, Droflu Cold etkileri, Droflu Cold alerji, Droflu Cold kullanım alanları, Droflu Cold zararları, Droflu Cold belirtileri, Droflu Cold kullanım süresi, Droflu Cold kullanım şekli, Droflu Cold etken maddesi bilgilerini içerir.

Kontrendikasyonlar

DROFLU COLD, ibuprofene veya psödoefedrine, diğer adrenerjik ilaçlar ya da ilacm içindeki yardımcı maddelerin herhangi birine karşı aşın duyarlılığı olan hastalarda kullanılmamalıdır.

DROFLU COLD daha önce ibuprofen, aspirin veya diğer NSAlf ler ile astım, rinit, ürtiker gibi aşırı duyarlılık reaksiyonu gelişen hastalarda kontrendikedir. Böyle hastalarda ciddi, nadiren ölümlü sonuçlanabilen anaflaksi benzeri reaksiyonlara neden olabilir.

DROFLU COLD aktif mide ve duodenum ülseri olanlarda kontrendikedir. Daha önce NSAİİ’lar ile ilişkili gastrointestinal kanama veya perforasyon öyküsü olan hastalarda kontrendikedir.

DROFLU COLD, hamileliğin 3. trimesterinde kontrendikedir.

DROFLU COLD’un koroner arter by-pass greft operasyonu geçirenlerde ameliyat öncesi ağrı kesici olarak kullanılması kontrendikedir.

DROFLU COLD, serebrovasküler kanaması olanlarda ya da herhangi bir aktif kanaması olanlarda kontrendikedir.

DROFLU COLD, şiddetli hipertansiyon ve taşikardinin eşlik ettiği hastalıklarda, koroner arter hastalığında kontrendikedir.

DROFLU COLD, monoaminooksidaz inhibitörleri, trisiklik antidepresanlar, diğer sempatomimetik ilaçlar (dekonjestanlar, iştah bastırıcı ilaçlar ya da amfetamin benzeri psikostimülanlar) ve beta blokörlerde birlikte kullanımında kontrendikedir.

DROFLU COLD ayrıca, şiddetli kalp yetmezliğinde, şiddetli karaciğer yetmezliğinde ve şiddetli böbrek yetmezliğinde kontrendikedir.

Kardiyovasküler (KV) riskler