DRISENTIN 75 mg 90 film tablet Etkileşimi

Sanovel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Drisentin etkileşimi, Drisentin etken madde, Drisentin yardımcı maddeler, Drisentin alkol, Drisentin etkileşim, Drisentin kullananlar, Drisentin dozu, Drisentin kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Dipiridamol, adenozinin plazma seviyelerini ve kardiyovasküler etkilerini arttırır. Eğer dipiridamolle beraber kullanılması gerekiyorsa adenozin dozu ayarlanmalıdır.

Aspirin ve dipiridamol’ün trombosit hareketliliğini arttıran etkilerine dair bulgular vardır.

Antasitlerin uygulanması DRİSENTİN’in etkisini azaltabilir. DRİSENTİN’in oral antikoagülanların etkisini arttırabilme olasılığı vardır.

Dipiridamol antikoagülanlar ve asetil salisilik asitle kombine kullanıldığında, bu preparatlar için intolerans ve riskler gözlemlenmelidir. Asetil salisilik aside dipiridamoleklenmesi kanama olaylarının insidansım arttırmaz. Dipiridamol varfarinle birlikteuygulandığında, kanama, varfarinin tek başına uygulanmasında gözlenene göre daha fazlasıklıkta veya şiddette değildir.

Dipiridamol kan basıncını düşüren ilaçların hipotansif etkisini arttırabilir ve kolinesteraz inhibitörlerin antikolinesteraz etkilerini etkisiz hale getirebilir bu nedenle miyastenia gravisşiddetlenebilir.

Kan basıncını düşüren ilaçların hipotansif etkilerini arttırabilir.