DRAMAMINE 50 mg 5 ampül Dozu

Aris Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dramamine dozu, Dramamine dozaj, Dramamine doz aşımı, Dramamine uygulama, Dramamine kullanım şekli, Dramamine kullanımı, Dramamine kullanım süresi, Dramamine açmı tokmu, Dramamine nedir, Dramamine ne için kullanılır, Dramamine nasıl kullanılır, Dramamine faydaları, Dramamine etkileri, Dramamine günde kaç kez, Dramamine sabah mı akşam mı, Dramamine fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

: Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

12 yaşın üzerindeki çocuklar ve yetişkinlerde her 4-6 saatte bir, 50-100 mg kullanılır. 24 saatte toplam 400 mg’dan fazla alınmamalıdır. Hareket hastalığının tedavisinde ilk doz seyahate başlamadan 30 ila 60 dakika önce alınmalıdır.

Meniere hastalığında, akut ataklarda 50 mg IM uygulanır.

Uygulama şekli:

IM ya da IV uygulanır, intravenöz uygulama için Dimenhidrinat 10 ml %0,9’luk sodyum klorür enjeksiyonu ile seyreltilir ve 2 dakikalık zamanda yavaşça uygulanır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek yetmezliği:

Böbrek yetmezliği hastalarının DRAMAMİNE kullanmaması ya da düşük doz kullanması ya da tedavi boyunca kontrol altında tutulması gerekebilir.

Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer yetmezliği hastalarının DRAMAMİNE kullanmaması ya da düşük doz kullanması ya da tedavi boyunca kontrol altında tutulması gerekebilir.

Pediyatrik popüiasyon:

Çocuklarda, günde 1.25 mg/kg ya da 37,5 mg/m olarak 4 kez IM olarak uygulanır. Çocuk hastalarda günlük maksimum doz 300 mg’dır.

2 yaş altı çocuklarda IV (damar içine) doz kullanılmaz.

Geriyatrik popüiasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı semptomları göz bebeğinde büyüme, flushing, ateş, halüsinasyon, güçsüzlük, tremor, kas çekilmesi, bilinç kaybı ve nöbettir. Çocuklarda ilk olarak heyecanlanma daha sonra koordinasyon bozukluğu ve sersemlik görülür.

Semptomatik ve destekleyici tedavi uygulanır. Emetik ajanlar genellikle etkisizdir, ama nöbet yoksa erken gastrik lavaj yararlı olabilir. Merkezi sinir sistemi uyarımı minimize etmek için hasta konuşturulmamalıdır. Nöbetler yetişkinlerde diazepam ile, çocuklarda fenobarbital ile tedavi edilebilir. Mekanik solunum desteği gerekebilir.